Конституционният съд обяви, че безделничеството, проституцията и просията не са

...
Конституционният съд обяви, че безделничеството, проституцията и просията не са
Коментари Харесай

Съдът реши: Просията и проституцията не са престъпления

Конституционният съд разгласи, че безделничеството, проституцията и просията не са закононарушения. Съдът беше сезиран от основния прокурор Иван Гешев, който изиска да бъдат оповестени за противокоституционни текстове от Наказателния кодекс.

Решението по текста за безделничеството и проституцията е признато единомислещо, а по текста за просията конституционният арбитър Янаки Стоилов е бил на изключително мнение.
-->
Двата текста са част от Наказателния кодекс още от 1968 година, когато той е признат и влезнал в действие от 1 май същата година във връзка Празника на труда. Въпросните текстове плануват затвор или пробация за лице, което не се занимава с общественополезен труд, получава нетрудови приходи по забранен или аморален метод, или се занимава с милостиня.

Според обвинител номер едно " жителите имат конституционно обезпечена от законите независимост да си набират средства за прехранване по всевъзможни правомерни способи, даже когато те могат да бъдат оценени като безнравствени ", написа dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР