Конституционният съд на Уганда отхвърли петиция, която иска да отмени

...
Конституционният съд на Уганда отхвърли петиция, която иска да отмени
Коментари Харесай

Конституционният съд на Уганда отхвърли петиция срещу анти-гей закон

Конституционният съд на Уганда отхвърли петиция, която желае да анулира анти-гей закон, който беше изрично наказан в интернационален проект като един от най-строгите в света.

Съдът откри в сряда, че някои елементи от закона нарушават правото на здраве и е „ несъвместимо с правото на здраве, персонален живот и независимост на религията “, само че не блокира или суспендира закона.

„ Ние отхвърляме да анулираме Закона против хомосексуалността от 2023 година в неговата целокупност, нито ще издадем непрекъсната възбрана против неговото използване “, сподели арбитър Ричард Бутира, заместник-върховен арбитър на Уганда и началник на съда, сподели в историческото решение.

Според угандската телевизионна станция NTV петчленният съд е постигнал единомислещо решение да отхвърли петицията против закона, който се радва на необятна социална поддръжка в страната.

Законодателството беше признато през май, предизвиквайки отвращение измежду LGBTQ общността, борците за правата, Организация на обединените нации и западните народи.

Законът против хомосекс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР