Констатирани са нарушения на три закона Георги Митев е отстранен

...
Констатирани са нарушения на три закона Георги Митев е отстранен
Коментари Харесай

Одит довел до отстраняването на Георги Митев като шеф на ОДБХ-Бургас, той обжалва

Констатирани са нарушавания на три закона

Георги Митев е отхвърлен като шеф на Областната дирекция за сигурност на храните-Бургас поради формирано дисциплинарно произвеждане . Това излиза наяве от о тговор на земеделския министър Кирил Вътев след въпрос на депутати по реда на парламентарния надзор.

Четирима народни представители от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ са попитали каква е повода за образуването на дисциплинарни производства и отстраняването от работа на трима началници на регионални дирекции – Костадин Костадинов в Пазарджик, Росен Федерчев в Ловеч и Георги Митев в Бургас.

В отговора на министъра се показва, че в ОДБХ-Бургас е бил осъществен одит за интервала 1 януари – 31 декември 2022 година

Одитният отчет установил нарушавания на ЗФУКПС (Закона за финансовото ръководство и надзор в обществения сектор), на Закона за държавната благосъстоятелност по отношение на ръководството на поверените на ОДБХ-Бургас недвижими парцели, както и на условията на Закона за налога върху добавената стойност.

„ Въз основа на формираното дисциплинарно произвеждане на съображение член 100, алинея 1, т. 2 от ЗДСл и със заповед на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните шефът на ОДБХ-Бургас е отхвърлен от работа до привършване на дисциплинарното произвеждане. Заповедта е обжалвана пред Административен съд-Бургас, като към сегашния миг правосъдното произвеждане е висящо . След окончателното му привършване Българската организация по сигурност на храните ще се съобрази с решението на съда “, се показва в отговора на министъра до депутатите, който е изпратен в Народното събрание на 31 юли.

След питане на „ Флагман “ от Българската организация по сигурност на храните потвърдиха, че Георги Митев е обжалвал отстраняването си. Делото се води в Административен съд-Бургас, като все още няма резултат от него, оповестиха още от организацията.

Че Митев е отхвърлен от поста, В момента шеф на ОДБХ-Бургас е Любимка Вълкова.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР