Констатациите в болница Пирогов, направени от „Вътрешен одит“ към Министерството

...
Констатациите в болница Пирогов, направени от „Вътрешен одит“ към Министерството
Коментари Харесай

Ангелов: Констатациите в „Пирогов“ подлежат на проверка от външен одит

Констатациите в болница " Пирогов ", направени от „ Вътрешен одит “ към Министерството на здравеопазването (МЗ) би трябвало да се потвърдят от външен одит. Това сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на парламентарната комисия по опазване на здравето проф. Костадин Ангелов.

По-рано през днешния ден министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков сподели, че има одит, в който са установени финансови нарушавания, осъществени в " Пирогов " и е предал отчета на премиера акад. Николай Денков и на проф. Ангелов. В отговор на въпрос дали подлага на подозрение констатациите на „ Вътрешен одит “ проф. Ангелов сподели, че постоянно има подозрения, тъй като „ доста одити съм виждал на Министерство на здравеопазването, които не се потвърждават от проверяващи органи като АДФИ и Сметна палата “. Как си изяснява това разминаване в констатациите проф. Ангелов отговори, че „ Вътрешен одит “ е на послушание на министъра на опазването на здравето.

Проф. Ангелов напомни одит, осъществен в Александровска болница преди време, в който е било посочено, че болничното заведение е в неприятно финансово положение и са осъществявани злоупотреби, само че Агенцията за държавна финансова ревизия е направила в следствие три одита и в нито един не са били открити злоупотреби, нито престъпления или „ разпарчетосване на болничното заведение “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР