Консорциуми около почистващата фирма Титан на Иво Иванов и Димитър

...
Консорциуми около почистващата фирма Титан на Иво Иванов и Димитър
Коментари Харесай

Титан, Вълка и Домусчиеви си поделят чистенето на София

Консорциуми към почистващата компания " Титан " на Иво Иванов и Димитър Борисов и братята Кирил и Георги Домусчиеви, както и сдружения, свързани с Румен Гайтански, прочут като Вълка, си поделят чистенето на София в идващите 5 години, написа Медиапул. Компаниите са измежду претендентите, класирани в публичната поръчка на Столичната община с планирана стойност 435 милиона лв. за поддържането на 19 от общо 24-те столични региона.
Дружествата към " Титан " и Домусчиеви са определени да събират боклуците, да мият улици и тротоари и да чистят обществената инфраструктура от сняг в 11 и половина региона. Те на процедура резервират досегашните си терени. Дружествата поддържат и " Витоша " и " Овча купел ", за които договорите изтичат по-късно и не са в обсега на актуалната поръчка.
Компании, притежавани или свързани с Гайтански, взимат други 8 региона в случай, че досега нямаха пряк контракт с общината, макар че косвено обслужваха три региона.
Реално и сега " Люлин " и " Красно село " се чистят от компания, обвързвана с Гайтански, въпреки тя да няма пряк контракт с общината, разяснява Медиапул. По документи локалната власт е поверила тези региони на личното си сдружение " Чистота Искър ". То обаче трансферира огромна част от парите, които получава от общинския бюджет, към компанията " Грийн партнърс ", обвързвана с Гайтански.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР