Консорциум, включващ правителството на Обединеното кралство и индийската холдингова компания

...
Консорциум, включващ правителството на Обединеното кралство и индийската холдингова компания
Коментари Харесай

Британското правителство купува дял от фалиралата сателитната фирма OneWeb

Консорциум, включващ държавното управление на Обединеното кралство и индийската холдингова компания за телекомуникации Bharti Global, спечелиха търга в Ню Йорк за закупуване на телекомуникационната компания OneWeb, оповестява BBC. Британското държавно управление предложи 500 милиона $ за придобиване на 20% дял в OneWeb. 

Базирана в Лондон компания, която изстреля 74 спътника в Космоса, подаде заявление за фалит на 27 март. По време на своето битие компанията притегли към 3,3 милиарда $ вложения от редица огромни компании, в това число SoftBank, Airbus SE и Qualcomm Inc.

OneWeb се ​​занимаваше с произвеждане на нискоорбитни спътници, които трябваше да дават широколентов достъп до мрежата до най-отдалечени точки на планетата. Първият стадий на въвеждане в употреба включваше образуването на първичното групиране и активиране на първите демо версии на потребителските терминали до края на 2020 година Началото на комерсиалната употреба за морските, авиационните, щатските и бизнес зоните беше планирано за 2021 година

Британското правителство се надява, че сателитната мрежа на OneWeb ще бъде в положение да се конкурира с Galileo, сателитната навигационна система на Европейски Съюз. Англия загуби достъп до потреблението на Galileo за военни цели след излизането си от Европейския съюз.

" Тази договорка акцентира мащаба на упоритостите на Англия на световната сцена. Нашият достъп до световен парк от спътници има капацитет да свърже милиони хора по целия свят към широколентови мрежи, доста от които за първи път, а договорката дава опция за по-нататъшно развиване на нашата мощна разширена индустриална база тъкмо тук, във Англия ", разяснява държавният секретар по въпросите на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Алок Шарма. 

Въпреки че е извънредно добра вест за личния състав на OneWeb, решението на държавното управление на Обединеното кралство да се включи в компанията учуди хората от галактическия бранш, написа Военновъздушни сили. Някои от по-утвърдените участници слагат под въпрос финансовата жизненост на широколентовите мегазвезди в случай, че SpaceX построява още по-голяма мрежа, а Amazon от дълго време приказва за въвеждането на своя лична версия. Това са извънредно скъпи инициативи, включващи голям брой изстрелвания на ракети и изискват непрекъснат ангажимент, а спътниците би трябвало да бъдат освежени, да заменят застаряващите и несполучливи единици, само че и да се възползват от новите софтуерни разработки.

Сателитните приложения на Обединеното кралство Catapult приготвят бяла книга, която да илюстрира начините за потребление на първичното съзвездие на OneWeb с точни периоди. Но специалистите предизвестяват, че следва да се реши въпроса за честотата, употребена за предаване на сигнали, за позициониране, навигация и синхронизация - такава, която ще изисква интернационално съглашение.

OneWeb, основана в западен Лондон и с паралелни интервенции във Вирджиния, Съединени американски щати, в началото е събрала 3 милиарда $ (2,4 милиарда паунда) вложения за създаване на своето мегасъзвездие.

Ако се одобри, че не се появят регулаторни блокажи, OneWeb би трябвало скоро да може да възобнови производството и стартирането на своите спътници. В момента галактическият транспортен съд е построен във Флорида в партньорство с европейския галактически колос Airbus. Говори се, че това произвеждане или най-малко част от него може да бъде преместено във Англия в бъдеще като част от новите договорености. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР