Консорциум, ръководен от Japan Industrial Partners (JIP), обмисля поглъщане на

...
Консорциум, ръководен от Japan Industrial Partners (JIP), обмисля поглъщане на
Коментари Харесай

Потенциалните ѝ купувачи оценяват Toshiba на 16,1 млрд. щ. долара

Консорциум, управителен от Japan Industrial Partners (JIP), обмисля усвояване на Toshiba за към 16,1 милиарда щ. $, което може да се окаже най-голямата договорка в Азия през тази година. Купувачите възнамеряват да платят към 6,7 милиарда $ в брой, а останалата част да наберат посредством заеми.

По време на срещата Toshiba заяви на банките за оценката и изиска финансовата им поддръжка за договорката. Акциите на Toshiba са поскъпнали с към 17% през тази година, а пазарната стойност на конгломерата възлиза на към 15,7 милиарда $.
-->
JIP към момента не е финализирало изискванията с сътрудниците си, защото банките се тормозят да поемат такива задължения. Според предварителните прогнози е малко евентуално косорциумът и неговите сътрудници, държавната компания Japan Investment, която взе участие в договорката, да съумеят да завършват всички документи до крайния период 7 ноември.

Дискусиите по отношение на бъдещото усвояване към момента не престават и не е изцяло несъмнено, че договарянията ще доведат до договорка. Toshiba може да реши да обмисли продажбата на някои активи, вместо да продаде бизнеса напълно. Представители на JIP и SMBC отхвърлиха коментар. Говорител на Toshiba съобщи, че не може да даде подробна информация за купувачите, в това число за съинвеститорите, защото това може да провали договарянията.

По-рано беше обявено, че групата вложители, ръководена от JIP, може да включва Orix, Chubu Electric Power, основаната в Хонконг Baring Private Equity Asia и основаната в Европа CVC Capital Partners. Условията на договорката включват предложение, което ще резервира актуалната бизнес конструкция на Toshiba непокътната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР