Консервативната партия на премиера Борис Джонсън загубиха частични парламентарни избори,

...
Консервативната партия на премиера Борис Джонсън загубиха частични парламентарни избори,
Коментари Харесай

Още един тежък удар за Борис Джонсън

Консервативната партия на премиера Борис Джонсън изгубиха частични парламентарни избори, което провокира спекулации за оставка на ръководителя на партията и възобнови диалозите за политическото бъдеще на Борис Джонсън, предава Ройтерс.

Загубите - в обичаен регион на консерваторите в Южна Англия и в Северна Англия, където беше определен представител на лейбъристите, допускат, че електоралната коалиция, която Джонсън събра на националните избори през 2019 година, може да се разпадне.

Превръщането на Джонсън от победител в изборите във провинен за последните загуби може да накара депутатите още веднъж да изиска оставката му поради нарушаванията на разпоредбите по време на локдауна и на фона на възходящите цени в страната.

Джонсън беше подложен на мощен напън да подаде оставка, откакто беше санкциониран за нарушение на разпоредбите на локдауна след полицейско следствие на празненства в офиса му на Даунинг стрийт.

Този месец той оцеля при избор на доверие от консервативните депутати, макар че 41% от сътрудниците му в Народното събрание гласоподаваха за свалянето му.

Въпреки че съгласно разпоредбите на неговата партия той не може да бъде изправен пред избор на съмнение за още една година, депутатите, страхуващи се за личното си бъдеще, може да решат да понижат гратисния интервал, с цел да провокират нов избор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР