Консервативната партия на премиера Борис Джонсън спечели убедителна победа на

...
Консервативната партия на премиера Борис Джонсън спечели убедителна победа на
Коментари Харесай

Консервативната партия спечели изборите във Великобритания

Консервативната партия на премиера Борис Джонсън завоюва безапелационна победа на изборите във Англия. Окончателни резултати към момента няма, само че съгласно екзит половете консерваторите ще имат 368 места в Камарата на общините. За болшинство са нужни 326 места. Партията на Джонсън усъвършенства резултата си по отношение на последните парламентарни избори през 2017 година, когато имаха с 50 места по-малко.

На второ място остава главният съперник – лейбъристката партия, отпред с Джереми Корбин. Според предварителните резултати те ще имат 191 места. Шотландската национална партия ще има 55 места, а либералдемократите – 13.

Категоричната победа доста улеснява желанието на Джонсън да изведе страната от Европейския съюз във допустимо най-кратки периоди. Вероятно дебатите към съглашението за Брекзит ще стартира в околните дни.

" Консервативното държавно управление получи нов мандат, за извърши Брезкит ", съобщи Джонсън при първата си изява след изборите. Той благодари на хората, че са взели участие във вота и изясни, че държавното управление не е желало предварителни избори, само че било насила да ги организира. Той добави, че вотът се е трансформирал в исторически и в този момент консерваторите имат шанса да изпълнят волята на народа.

Лидерът на лейбъристите Корбин изрази отчаяние от резултатите и разгласи, че няма да води партията при идващ избор. По думите му партията се е пробвала да показа пред гласоподавателите " манифест на вяра ". Политическият спор към Брекзит обаче бил толкоз поляризиран, че нямало обикновено говорене.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР