Конрад Блек, бивш медиен магнат, който притежаваше Daily Telegraph и

...
Конрад Блек, бивш медиен магнат, който притежаваше Daily Telegraph и
Коментари Харесай

Тръмп помилва бивш медиен магнат, който го хвали в биография

Конрад Блек, някогашен медиен магнат, който притежаваше Daily Telegraph и Spectator преди да бъде вкаран в пандиза за измами, е опрощение от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп малко след издаване на книга, в която хвали президента на Съединените щати, написа " Гардиън ".

Роденият в Канада английски жител беше прочут с екстравагантния си метод на живот, до момента в който управляваше интернационална медийна империя, която включваше също Chicago Sun-Times и Jerusalem Post. Но в последна сметка той се оказа в пандиза, откакто беше наказан на три години и половина през 2007 година за източване на милиони долари от продажбата на вестници, притежавани от компанията, която той контролираше.

От излизането си от пандиза той се пробва да си почисти името . През предходната година той разгласява книгата Donald J Trump: A President Like No Other, в която написа, че американският водач не е расист, сексист, подбудител към война, луда глава, човек, който предизвиква принуждение. Авторът на книгата отбелязва, че президентът е неправилно разбиран.

Тръмп персонално се е обадил на Блек, с цел да му заяви, че получава цялостно опрощение от президента , като го назова " огромният лорд Блек ".

Говорител на Белия дом разясни, че решението е взето поради " големия принос към бизнеса, както и към политическата и историческата мисъл ". Представителят добави, че лобиране от някогашния държавен секретар Хенри Кисинджър, сър Елтън Джон и други са съдействали за решението на Тръмп, който има право да помилва наказани в Съединени американски щати.

Блек, който закупи Daily Telegraph през 1986 година, е член на Камарата на лордовете от 2001 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР