Конопът е познат на човека от хиляди години, като в

...
Конопът е познат на човека от хиляди години, като в
Коментари Харесай

Конопеният протеин е перфектният източник на Омега-3 и Омега-6

Конопът е прочут на индивида от хиляди години, като в предишното растението се е употребило даже за изработката на облекла или въжета поради здравината, която има.

В днешно време конопеният протеин е много постоянно срещан в менюто на вегетарианците, само че и освен. Конопеният протеин е с висока централизация на калории, вода и белтъчини.

В 100 грама конопено семе се съдържат към 35 грама протеин, който се усвоява елементарно от организма. Освен това той не съдържа никаква захар и холестерол. Богат е и на магнезий, цинк и желязо.

Друго доста значимо преимущество на конопеното семе е съществуването на аминокиселини и Омега-3 и 6 мастни киселини. Идеалното съответствие сред Омега-3 и Омега-6 мастни киселини е 1 към 3.38, а в конопеното семе те са в съответствие 1 към 3, което го прави единствената храна, съдържаща това съвършено съответствие.

Конопеното семе може да се употребява в разнообразни разновидности. Беленото семе може да се хапва непосредствено, както и да се прибавя към салати да вземем за пример. От небеленото семе може да се добие конопено мляко.

 Конопено семе

По запалените фенове на конопения протеин могат да си подготвят с изключение на конопено мляко и конопена майонеза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР