Конкурсът за песен на Евровизия ще се проведе в Обединеното

...
Конкурсът за песен на Евровизия ще се проведе в Обединеното
Коментари Харесай

Изненада! Ето кой ще е домакин на Евровизия

Конкурсът за ария на " Евровизия " ще се организира в Обединеното кралство през идната година, беше доказано.

Англия се споразумя с тазгодишния победител в " Евровизия " Украйна да я размени като хазаин на идващото издание на песенния конкурс през 2023 година, съобщи Франс прес, базирайки се на английското държавно управление.

През юни Европейският съюз за радио и телевизия разгласи, че състезанието не може да бъде проведен в Украйна поради съветската инвазия в страната. Тогава беше оповестено, че се водят договаряния с Би Би Си за домакинство на проявата във Англия. 

" Европейският съюз за радио и телевизия би желал да благодари на Националната социална телерадиокомпания на Украйна за съдействието и ангажираността да бъдат проучени всички сюжети, откакто " Оркестър Калуш " победи на 14 май в Торино, и споделя нейното отчаяние и горест, че състезанието през идната година не може да бъде в страната ", обявиха тогава от организацията.

" След молба от страна на Европейския съюз за радио и телевизия и украинските управляващи Би Би Си се съгласи да бъде хазаин на състезанието през идната година ", се показва в направеното изказване на английския министър на културата Надин Дорис, предава Българска телеграфна агенция.

" Съжалявам, че заради продължаващите кръвопролития, породени от Русия, не е допустимо събитието да се организира в Украйна, където трябваше да се състои ", сподели тя.

На " Евровизия " през май Англия се класира на второ място след Украйна, напомня организацията. 

По традиция спечелилият е хазаин на състезанието идната година. От съображения за сигурност обаче правото се трансферира на втория по ред. 

" Възнамеряваме успеха на Украйна да бъде отразена в шоуто идната година ", обявиха още от Европейския съюз за радио и телевизия. 

Киев в началото осъди решението да се отдръпна от семейството на идващото издание, призовавайки за спомагателни договаряния. Лондон от своя страна изрази отвращение да лиши Украйна от събитието, което се следи от десетки милиони почитатели на поп музиката и блясъка.

Говорител на английското държавно управление съобщи през днешния ден, че министър председателят в оставка Борис Джонсън е на мнение, че Украйна би трябвало да бъде хазаин на Евровизия и че са били прегледани " всички разновидности " за това, само че без триумф.

" Всички ние обаче сме уверени, че Би Би Си и Англия ще създадат всичко допустимо, с цел да подсигуряват, че събитието ще отдаде респект към страната, народа и творчеството на Украйна ", сподели той.

Според Би Би Си състезанието ще даде огромна подтик на " културата и наследството на Украйна ". Британската корпорация, която излъчва " Евровизия " от 1956 година, ще стартира тази седмица развой по желание на града хазаин на състезанието.

От Европейския съюз за радио и телевизия обявиха, че  Украйна автоматизирано ще се класира за финала следващата година.

Англия не е била хазаин на " Евровизия " от 1998 година, когато проявата беше проведена в Бирмингам.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР