Конкуренцията в бранша се засилва, защото все повече автомобилни компании

...
Конкуренцията в бранша се засилва, защото все повече автомобилни компании
Коментари Харесай

Jaguar Land Rover ще предлага електрическа версия на всичките си модели

Конкуренцията в сектора се ускорява, тъй като от ден на ден автомобилни компании се приготвят за идните ограничения за ограничение на нездравословните излъчвания.

© Danish Siddiqui Още по тематиката
Nissan ще конкурира Tesla при електрическите автомобили за дълъг пробег

Японската компания показа нов модел Leaf
7 сеп 2017
BMW може да създава електроварианта на Mini отвън Англия

Промяната се постанова поради Brexit, окончателното решение би трябвало да се вземе през тази година
28 фев 2017

Британският авто производител Jaguar Land Rover разгласи, че от 2020 година ще предлага хибридни или електрически версии на всичките си модели, оповестява Reuters. През предходната година от компанията оповестиха, че стартират " зелена политика " и възнамеряват до 2020 година да разполагат с хибридна версия на половината от предлаганите модели. Очевидно в този момент упоритостите им са по-големи.

Конкуренцията е огромна

Потребителското търсене на електрически коли се е нараснало доста след оповестените проекти на английските управляващи да забранят производството на нови модели на дизел или бензин от 2040 година Подобна възбрана ще бъде въведена и в огромни столици като Мадрид, Мексико и Атина, до момента в който френското държавно управление ще забрани продажбата на всички коли на дизел или бензин в страната, с цел да се понижат нездравословните излъчвания във въздуха. От Nissan към този момент оповестиха, че ще пуснат в продажба усъвършенствана версия на електрическия автомобил Leaf. Конкуренцията в сектора става все по-ожесточена, защото ползата към Model 3 на Tesla също е огромен. Шведският производител Volvo също наподобява квалифициран за тези промени. Според тактиката му от 2019 година компанията ще предлага единствено хибридни или електрически коли.

Изпълнителният шеф на Jaguar Land Rover Ралф Спет съобщи, че скоро ще бъде показано портфолиото на компаинята, като в него ще има електрически, хибридни и полухибридни модели. Мениджърът изясни, че по този метод желаят да дават по-голям избор на своите клиенти. От английската група приканиха за помощ от държавното управление, тъй като ще се концентрират върху вътрешния пазар на Обединеното кралство. Ръководството на Jaguar Land Rover изпитва терзания и поради следствията от Brexit. Очакванията са налозите да набъбнат с 10%, което ще докара до забавяния в произвеждане и експорт. Голяма част от фирмите от автомобилната промишленост считат, че Brexit ще навреди на бизнеса.

Новото кормило Sayer

На софтуерното ревю в Лондон JLR показа и новия модел кормило Sayer, който разполага с гласово различаване и има разнообразни вградени приложения. Новият артикул е кръстен на един от най-хубавите дизайнери в историята на най-големия производител на коли във Англия Малкълм Сейър, работил в сдружението от 1951 до 1970 година Така компанията, която е част от индийската група Tata, желае да покаже, че нововъведенията са част от бъдещето й. Пред Bloomberg проф. Дейвид Бейли от университета Aston изрази мнение, че до момента от Jaguar са се съсредоточавали върху намаляването на тежестта на колите или подобряването на успеваемостта на моторите, и по този начин са пропуснали " по-голямата картина ". Автомобилната компания е произвела 55 000 коли във Англия от общо 1.7 млн. през 2016 година През 2008 година индийската Tata Motors закупи JLR в договорка за 2.65 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР