Конкуренти на Гугъл (Google) ще се оплачат днес на еврокомисаря

...
Конкуренти на Гугъл (Google) ще се оплачат днес на еврокомисаря
Коментари Харесай

Сайтове с обяви за работа ще обвинят "Гугъл" пред Брюксел в нелоялна конкуренция

Конкуренти на " Google " (Google) ще се оплачат през днешния ден на еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестегер от практиките ѝ, които намират за нелоялни. Това написа организация " Ройтерс ", базирайки се на писмото им, с текста на което разполага.

То ще бъде изпратена от името на 23 уеб страницата с разгласи за работа, които желаят търсачката краткотрайно да спре да предлага тази услуга, до момента в който бъде разследвана.

Инструментът на " Google " разрешава на потребителите да преглеждат разгласи, събрани от голям брой работодатели, да ги филтрират, да си ги резервират и да получават уведомления за нови разгласи. В доста страни по света търсачката дава линк към инструмента на челно място в резултатите при търсене на " работа в прът център ", да вземем за пример.

Конкурентите намират това за нелегално, защото по този метод " Google " употребява доминантната си позиция като търсачка да притегля клиенти към другите си услуги.

Сред подателите на жалбата са английският уебсайт Best Jobs Online и немските Intermedia и Jobindex. Ако настоящето им писмо не докара до дейности на Брюксел, е допустимо те да насочат публично недоволство, споделя пред " Ройтерс " осведомен източник.

Инструментът на " Google " включва единствено разгласи от уеб сайтове, които следват разпоредбите ѝ – те да са форматирани по този начин, че да бъдат елементарно интерпретирани от компютър. Според консултантската компания Jumpshot обявите на " Google " са събрали 120 млн. потребителски клика в Съединени американски щати единствено през юни – съвсем двойно повече спрямо август 2017 година

Вероятно по сходни обвинявания - че употребява превъзходството на търсачката си, с цел да тласка потребителите към другите си артикули - Съединени американски щати ще проверяват компанията. Европейските антитръстови регулации глобиха компанията с 5 милиарда $ през 2018 година и ѝ подредиха да спре да употребява " Андроид ", с цел да пречи на съперниците си. Според Европейски Съюз " Google " нелегално е принуждавала производителите на мобилни устройства да конфигурират по дифолт на тях нейни приложения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР