Конкретни примери за това как този елит няма нищо общо

...
Конкретни примери за това как този елит няма нищо общо
Коментари Харесай

Петър Волгин: Българският либерален елит не харесва България

Конкретни образци за това по какъв начин този хайлайф няма нищо общо с естествените българи

Коментар на Петър Волгин в предаването " Политически НЕкоректно " по.

Когато се вгледате по-внимателно в дейностите на българския политически хайлайф, изключително в онази негова част, станала известна като " жълтопаветна ", не може да не ви направи усещане следното. Това са хора, които ни минимум не се интересуват от проблемите, които вълнуват множеството българи. Нещо повече, показаният в политиката умнокрасивитет напълно намерено се дистанцира от вълненията на сънародниците си. Според тези, които непрекъснато се хвалят по какъв начин изповядвали някакви невиждани от никой естествен човек " евроатлантически полезности ", множеството българи сме неуки и нямаме никаква визия от " актуалните моди ". Ето за какво за нищо не би трябвало да бъдем питани, а всички решения трябвало да се взимат от въпросния " поевропейчен хайлайф ", който знаел отговорите на всички въпроси. Сигурен съм, че в случай че имаха тази опция, умнокрасивите политици незабавно биха отменили и изборите, че дори и демокрацията като цяло, тъй като тези неща единствено скапват техните теории.

Нека ви дам съответни образци за това по какъв начин разказаният нагоре хайлайф няма нищо общо с естествените българи. Сигурно сте забелязали, че съгласно тези хора България има две съществени задания – да влезе в Шенген и да одобри еврото. От безкрайните им приказки по въпроса оставаме с усещането, че сега, в който тези цели бъдат изпълнени, страната ни ще се трансформира в най-прекрасното място на света. Изобщо жълтопаветният хайлайф се е трансформирал в нещо като кучето на Павлов, спомене ли се за Шенген и еврозоната, стартира да слюноотделя от наслаждение. Нека оставим радостните страсти на елита и да се опитаме да разсъждаваме рационално. Колко българи познавате, за които влизането в Шенген и приемането на еврото са смисъл на живота и се нуждаят от тях, както всяко живо създание се нуждае от слънце и въздух?

Да, за умнокрасивитета, формиран освен от политици, само че и от деятели на Неправителствени организации бранша, грантови анализатори и незнайно по какъв начин придобили положението си богаташи, това са доста значими неща. Те мощно страдат, че когато им скимне да се разходят до Париж, Милано или Виена, се постанова да чакат малко повече, до момента в който попаднат на някое от тези обичани места. Сигурен съм също по този начин, че изпитват мощен дискомфорт, задето още не сме приели еврото. Тези хора са уверени, че това е единственият факт, заради който жителите на страните от еврозоната ги гледат с неуважение. Ето по тази причина упорстват и ние час по-скоро да влезем там, с цел да не се " излагаме пред чужденците ".

Нека в този момент оставим елита да се тормози поради несбъдналите му се фантазии и да забележим от какво се вълнуват естествените българи. Последното, за което се сещат пенсионерите, енергийно бедните, хората на минимална работна заплата и въобще всички, които мъчно свързват двата края, е Шенген и еврозоната. Те по никакъв начин не се вълнуват от това дали ще чакат половин час повече, преди да се разходят по Шанз-Елизе или да посетят бутиците в Милано. Повечето българи са на светлинни години разстояние от консуматорския парадайс даже в българските му измерения, а за чужбинските да не приказваме. Абсолютното същото важи и във връзка с другата съществена цел, за която политическият ни хайлайф мечтае – приемането на еврото в оптимално къси периоди. Няма никакво значение дали пенсията ти ще бъде 700 лв. или 350 евро, нали? Пак няма да ти стига за нищо. А като прибавим и неизбежното повишение на цените, което съпътства прекосяването към друга валута, мотивите за наслада напълно се изпаряват.

Оооооо, но това е пренебрежимо малко покачване, незабавно ще ревнат " носителите на експертизата ". И, да, когато си измежду хората, които получават 5, 6, 10 хиляди лв. на месец, когато получаваш постоянни финансови приходи поради това, че наляво и надясно обясняваш какво прелестно нещо е еврото, покачването на цените на главните хранителни артикули няма по какъв начин да те развълнува. И ето тук е главната разлика сред елита и естествените хора. Тези с многото пари и първокласния метод на живот в никакъв случай няма да схванат по какъв начин живеят останалите, от какво произлизат паниките им. Елитът си повтаря мантрите за Шенген, еврозоната, евроатлантическите полезности и афишира всеки, който не предъвква тези клишета, за " Ганю " и " патреот ". И, да, либералите от Последния ден, стипендиантите на задгранични фондации, политическите проектанти постоянно вършат гнусливи физиономии, когато се сблъскват с проблемите на елементарните хора. И въобще ситуацията през днешния ден е същото като това, разказано преди толкоз години от Христо Смирненски – " Два свята, единият е непотребен! ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР