Конгресмени в петнадесет американски щата обявиха криза на общественото здраве

...
Конгресмени в петнадесет американски щата обявиха криза на общественото здраве
Коментари Харесай

Петнадесет щата в САЩ обявиха криза на общественото здраве заради порнографията

Конгресмени в петнадесет американски щата оповестиха рецесия на публичното здраве поради порнографията. Подобни дейности започнаха още през 2016 година, а тематиката е част и от националната платформа на Републиканската партия.

Миналата седмица Аризона последва образеца на Южна Дакота, Тенеси, Флорида и Вирджиния. Сенатът на щата утвърди необвързваща резолюция, която приканва за систематични старания срещу достъпа до нецензурен материали.

Според текста " порнографията обуславя полово токсична околна среда, която вреди на цялото общество ", води до прочувствени, ментални и медицински увреждания и пречи на основаването и поддържането на интимни връзки.
" С напредъка на технологията и всеобщия достъп до интернет, обезпокоителен % деца са изложени на порнография, която води до ниско самочувствие, хранителни разстройства и увеличение на проблематичната полова активност въвв се по-ранна възраст ", написа още в резолюцията, представена от Ей Би Си Нюз.

Тя не води основава правни спънки пред разпространяването на еротика, само че е знак, че бъдещи дейности в тази посока може да се чакат. Този текст и признатите в други щати такива се базират на модел, написан от Националния център за полова употреба. Това е антипорно организация, която счита, че филмите за възрастни водят до поредност от проблеми и че против тях би трябвало да се води проведена опозиция.

" Намираме тези резолюции за в действителност мощни, въпреки че са необвързващи. Те покачват осведомеността и образоват обществото и, уповавам се, могат да положат основите на снабдяването с повече запаси хората, които имат евентуални проблеми с порнографията ", разяснява Хейли Халверсън от Центъра, представена от " Асошиейтед прес ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР