Конгресмен от Демократическата партия в САЩ призова днес американската преводачка,

...
Конгресмен от Демократическата партия в САЩ призова днес американската преводачка,
Коментари Харесай

Конгресмен зове преводачката на Тръмп да каже какво са си говорили с Путин

Конгресмен от Демократическата партия в Съединени американски щати прикани през днешния ден американската преводачка, участвала на срещата на четири очи сред президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин, да даде показания пред Конгреса за наличието на диалога сред двамата водачи. Това заяви американското политическо издание " Хил ", профилирано в отразяването на вести от Конгреса и Белия дом, съобщи Българска телеграфна агенция.

Конгресменът от Ню Джърси Бил Паскрел написа писмо до ръководителите на Комисията по контрол и държавна промяна към Камарата на представителите на американския Конгрес с апел да чуят показания от преводачката Марина Грос, която е била единствената друга американка в стаята.

" Предвид обществените отстъпки, които президентът Тръмп направи пред съветския президент Владимир Путин, заемайки неговата страна против американската разследваща общественост, правоохранителните служби и нашите военни представители по въпроса с офанзивата на Русия против нашата народна власт, Конгресът и американското общество заслужават да узнаят детайлности за диалога им на четири очи ", написа Паскрел.

Тръмп и Путин разговаряха в продължение на повече от два часа преди взаимната си конференция в понеделник. На нея Тръмп отхвърли да е имало съветска интервенция в изборите през 2016 година и упрекна следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър, че е влошило руско-американските връзки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР