Конгресът на САЩ подкрепи Заев и промените в МакедонияКомисията за

...
Конгресът на САЩ подкрепи Заев и промените в МакедонияКомисията за
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ подкрепи Заев и промените в Македония

Конгресът на Съединени американски щати поддържа Заев и измененията в Македония
Комисията за демократично партньорство на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати в писмото, адресирано до премиера Зоран Заев насочва поощрение за пристъпване към конституционните промени, които са нужни за осъществяването на Договора от Преспа.

Писмото е подписано от Питър Роскам, ръководител на Републиканската партия, и Дейвид Прайс, заместник-председател на Демократическата партия, а е изпратено от името на 20 конгресмени републиканци и демократи.

Конгресмените от тази комисия, чийто мандат е да си сътрудничи със страните сътрудници на Съединени американски щати за развиването на ефикасни и виновни институции, в писмо до премиера Заев и държавното управление показват поздравления за огромното болшинство "за" на референдума и акцентират, че американският Конгрес остава твърдо с жителите на Република Македония в устрема им към участие в НАТО и Европейски Съюз.

„ Демокрацията не е просто осъществяване на свободни и почтени избори, а по-скоро какво се случва сред два изборни цикъла. Сега е време светът да види силата на демокрацията в Македония посредством потвърждаване волята на гласоподавателите за връзката им със западния свят “, написа в писмото.

Американските конгресмени акцентират, че разногласието за името с Гърция дълго стоеше на пътя на евроатлантическата интеграция, която ще донесе изгоди на македонските жители. Законодателите считат, че е време разногласията да бъдат загърбени и да се заложи на напредъка.

Подписалите писмото показват, че Конгресът на Съединени американски щати остава зает с двустранните връзки сред двете страни и е въодушевен от демократичния път, следван от жителите на Република Македония. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР