Конгресът на САЩ е включил санкции срещу руския газопровод Северен

...
Конгресът на САЩ е включил санкции срещу руския газопровод Северен
Коментари Харесай

САЩ ще блокират Северен поток 2 през военния си бюджет

Конгресът на Съединени американски щати е присъединил наказания против съветския газопровод " Северен поток2 " в плана на законопроект за бюджетните заеми и политики на Министерството на защитата през 2020 година, съобщи изданието Defense News.соm, цитирайки ръководителя на комитета на сената на Съединени американски щати по външните работи Джим Риш.

Според изданието това може да се окаже методът за прекъсване на плана на съветския президент Владимир Путин на стойност 11 милиарда $, който възнамерява нови газови доставки до Германия по дъното на Балтийско море.

Включването на наказания против западни компании, в случай че се включат плана за мощен сигнал, само че към момента не е реализирано извънредно съглашение по законопроекта.

" Пречената за тази стъпка е в това, че прозорецът (за предприемането й) се затваря. По-голямата част от " Северен поток 2 " към този момент е издигната ", разяснява Риш. Според него налагането на наказания ще коства скъпо на строителните компании, участващи в градежа на газопровода и ще ще бъдат принудени да спрат работа по него. Това ще принуди Русия да търси различни способи за реализацията на плана си.

Добавките със глобите против " Северен поток 2 " обаче още не са оповестени, само че съгласно сенатора те ще отразяват общото виждане за обстановката с съветските газопроводи от двете камари на Конгреса, на администрацията на президента на Съединени американски щати и на банковите комитети.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР