Конгресът на Съединените щати трябва да одобри искането на Белия

...
Конгресът на Съединените щати трябва да одобри искането на Белия
Коментари Харесай

САЩ бият тревога: Недофинансирането на Украйна намалява способностите й да противодейства на руската агресия

Конгресът на Съединените щати би трябвало да утвърди настояването на Белия дом за помощ на Украйна допустимо най-бързо, с цел да се предотвратят съществени последици за нейната защита, съобщи съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан, представен от " Украинская истина “ и.

Джейк Съливан съобщи на брифинг, че неналичието на американско финансиране към този момент е повлияла на способността на Украйна да се пази от пълномащабна съветска инвазия.

Той означи, че до момента в който Съединените щати към момента са в положение да дават военната помощ, която Украйна желае, цялостното финансиране ще подсигурява последователността и успеваемостта на тази поддръжка.

" С всяка минала седмица способността ни да финансираме изцяло това, което считаме за належащо, с цел да предоставим на Украйна инструментите и качествата, от които се нуждае, с цел да отбрани територията си и да продължи напред, става все по-трудна. Следователно прозорецът (от възможност) се затваря за нас...

Това към този момент оказва въздействие върху способността ни да осигурим това, от което Украйна се нуждае, и това влияние единствено ще се усили с течение на времето “, съобщи той.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се пробва да убеди Конгреса на Съединени американски щати да поддържа помощта както за Украйна, по този начин и за Израел и да утвърди нов пакет от помощ от 106 милиарда $, в това число над 61 милиарда $ финансиране за подкрепяне на Украйна.

Новият ръководител на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Майк Джонсън упорства пакетите за помощ за Украйна и Израел да бъдат обсъждани от Конгреса поотделно, а " украинският “ пакет да се преглежда дружно с бюджетните заеми за сигурността на границата с Мексико.

През почивните дни новият ръководител на Камарата на представителите показа законопроект за попречване на прекъсване на активността на държавното управление, по този начин нареченият " шътдаун “ без помощ за Украйна и Израел.

Първият посланик на Европейски Съюз допусна, че помощта на Съединени американски щати за Украйна евентуално ще намалее в бъдеще, тъй че страните от Европейски Съюз би трябвало да бъдат политически готови да продължат да поддържат Украйна на този декор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР