Конгресът на депутатите на Приднестровието се събира много рядко. Последният

...
Конгресът на депутатите на Приднестровието се събира много рядко. Последният
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Смята се не дали, а кога се очаква опитна Русия да тества единството и готовността на НАТО

Конгресът на депутатите на Приднестровието се събира доста рядко. Последният път, когато са се събрали, е бил през 2009 година. Подобен зов за помощ от Русия беше насочен от Донецк и Луганск преди нападението над Украйна. Външният министър на Русия Сергей Лавров подмятна една сякаш непредизвикана имитация, че „ Молдова е в същата обстановка ", уточни в BTV „ Тази заран " Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб в България.

Това дава учредения за стратегически стъпки за усилване на отбранителния потенциал. Затова един по един военните министри и водачи на страни като Германия, Дания, Швеция, Франция, Полша, Балтийските страни дават преценки какъв брой години ще са нужни на Русия да възвърне загубите от сегашните военни дейности против Украйна, с цел да предприеме ход против друга европейска страна. Смята се не дали, а по кое време се чака опит на Русия да тества единството и готовността на НАТО, сподели още тя.

Еманюел Макрон говореше за стратегическо двусмислие. Опитваше се да наложи и сложи Франция в сърцето на стратегическите полемики по отношение на усилване на отбранителния потенциал. След това външният му министър направи конкретизиране. Всички страни отхвърлиха да има такова желание за изпращане на войски в Украйна, уточни вицепрезидентът на Атлантическия клуб във връзка с изявлението на френския президент.

Ако чешкият министър председател не беше изпуснал фразата обществено, че сходна тематика е била на масата на закритата среща в Елисейския замък, въобще нямаше да водим този диалог. Според мен той го е направил съзнателно, само че най-малко към този момент може да се почисти стратегическото виждане на всички водачи на страните в НАТО и на военното управление. Няма никакви проекти и решение за разполагане на войски на НАТО в Украйна, добави Поптодорова.

Виждам огромна интензивност във военното крило и основното командване на европейските сили, с цел да се задейства военното обмисляне. От началото на годината идват предизвестия от разнообразни водачи. Военният министър на Германия разгласи, че Алиансът би трябвало да се готви за война с Русия. Всички артикулират опцията за офанзива на Русия против страна от НАТО, добави Елена Поптодорова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР