Конгресът на депутатите (долната камара на парламента) на Испания окончателно

...
Конгресът на депутатите (долната камара на парламента) на Испания окончателно
Коментари Харесай

Испания стана четвъртата страна в Европа, която разрешава евтаназията

Конгресът на депутатите (долната камара на парламента) на Испания дефинитивно утвърди законопроект, регламентиращ провеждането на евтаназия в страната. Гласуването беше излъчено на уеб страницата на камарата.

Инициативата, ръководена от Испанската социалистическа трудова партия, беше подкрепена от 202 всред 350 парламентаристи. Очаква се тя да влезе в действие след три месеца.

Законът има за цел да контролира правото на евтаназия за неизлечимо заболели хора или страдащи от съществено, хронично и увреждащо заболяване, което предизвиква " непоносими физически или душевен премеждия “, без опция за изцеление или усъвършенстване.

Според самодейността пълновръстен жител на Испания или подобен, който има позволение за престояване в страната, може да изиска евтаназия. Това решение би трябвало да бъде взето единствено от самия пациент и той ще би трябвало да удостовери желанието си най-малко четири пъти по време на процеса на разглеждане на настояването. Освен това когато и да е човек ще може да отдръпна заявката си или да изиска пролонгация. Искането ще бъде оценено от лекари, както и от специфична комисия, която следи за спазването на закона.



СНИМКИ: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР