Конгрес на БСП днес трябва стартира процедура за избор на

...
Конгрес на БСП днес трябва стартира процедура за избор на
Коментари Харесай

Червен депутат: Нинова да оттегли оставката си

Конгрес на Българска социалистическа партия през днешния ден би трябвало започва процедура за избор на нов водач на партията. Очаква се да бъде показан и политически отчет за резултатите от изборите за Европейски парламент и дилемите за идните локални избори.

„ За мен най-нормалното е оставката на Нинова да бъде оттеглена. Не е в този момент времето за избор на нов ръководител. На прага сме на локалните избори и това ще ни затрудни чисто юридически при регистрацията на претендентите ни ”, разяснява пред нова телевизия депутатът от левицата и заместник-председател на парламентарната й група Христо Проданов.

Той бе безапелационен, че против подалият оставка ръководител Корнелия Нинова се води „ огромна офанзива, която се организира с дейната помощ на външни сили, олигархични кръгове, в това число такива от ГЕРБ и държавното управление ”.

„ Има една дребна група в Конгреса, която желае да смъкна Нинова, с цел да се сдружи с Борисов ”, разяснява Проданов. Той отхвърли да назове имената на съпартийците си, за които подозира, че влизат във въпросната група.

„ Преди две съвещания Конгресът одобри ръководителят да се избира на директен вътрешнопартиен избор от всички членове на партията. Сега те упорстват да се върнем на остарялото състояние и Конгресът да си избира ръководителя на партията. Според мен е неприемливо да караш едни и същи хора да гласоподават тъкмо противоположното на това, което са дали своят вот преди две съвещания ”, сподели още депутатът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР