Конфронтацията между президента и правителството се засилва. Защото на руля

...
Конфронтацията между президента и правителството се засилва. Защото на руля
Коментари Харесай

Кузман Илиев: На руля на държавата имаме хора, които са тежко национално безотговорни

Конфронтацията сред президента и държавното управление се ускорява. Защото на руля на българския транспортен съд имаме хора, които са тежко национално безотговорни и ни водят към национална злополука “, това съобщи в изявление за Радио Пловдив Кузман Илиев, политически и стопански анализатор.

Той твърди, че с всичко, което държавното управление прави, то ускорява инфлацията. „ Дългът, който тегли, който е главно външен дълг, вкарва нова парична маса. Тези пари влизат в послание в българската стопанска система и това ускорява инфлацията. През увеличение на разноските, се ускорява инфлацията. Правителството не може да направи безусловно нищо “, изясни Илиев.

Според него държавното управление прави по този начин, че да се стигне една изключителна икономическа рецесия. Той добави, че то вкарва страната в енергийна рецесия, продавайки националния интерес за жълти стотинки. Видяхте в енергийната сфера по какъв начин е работила против националния интерес. Близо месец и половина са знаели и са работили против това да не одобряват новите схеми за заплащане, действително се е поставил един медиатор, който ни продава с 30% по-скъпо “, изясни още Илиев.

Икономическият анализатор сподели още, че инфлацията по всяка възможност ще мине 20% до края на годината. „ Реалната инфлация е доста огромна. Всяка стопанка има своя кошница. Хората използват разнообразни неща. На някои евентуално инфлацията ще им удари 30-40%, в случай че не и 50%, защото горивата на годишна основа нарастват съвсем с толкоз “, добави още Кузман Илиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР