Конфликтът в Украйна се очаква да ескалира до края на

...
Конфликтът в Украйна се очаква да ескалира до края на
Коментари Харесай

Проф. Недялков: Конфликтът в Украйна се очаква да ескалира

Конфликтът в Украйна се чака да ескалира до края на месеца. Добре е в тази обстановка и ние да стартираме да търсим благоприятни условия и ние да защитим суверенитета си. 

Така в „ Интервюто в Новините на NOVA ”  професор доктор полковник Димитър Недялков, военен водач, историк и анализатор от Военна академия „ Г. С. Раковски ”, разяснява съветските ракетни удари против Киев, които съгласно Москва са ответен отговор поради гърмежа на Кримски мост.  

" Моето мнение е, че единствено украинските секрети служби не могат да проведат такава интервенция. Войната, която е перманентното положение на света, откогато съществува човешката цивилизация, няма един кротичък ден. Това е исторически факт. Всяка една война от сходен мащаб има своята логичност, по която се развива. Привеждайки такива дейности в практиката – постоянно ще има взаимен резултат ", акцентира той. 

По думите му може да се окаже, че войната в действителност действително стартира в този момент.

„ Според международни анализатори се чака до края на месеца и в идващия месец ескалация на спора. А точно разширение на периметъра на бойните дейности, на техния интензитет. От през днешния ден има и индиректно замесване на други страни в самия спор – въздушно пространство, повишаване на напъните на прилежащи страни във връзка с военно наличие в района. Защото отдалеченост от 50-60 километра лична територия също е опасност за съответната страна. Нарастване на напъните на НАТО за отбрана на границите си. Обстановката ескалира и е добре в тази обстановка и ние да стартираме да търсим благоприятни условия и ние да защитим суверенитета си ”, акцентира професор Недялков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР