Конфликтът в Украйна показва, че решаващи за успеха са ситуационната

...
Конфликтът в Украйна показва, че решаващи за успеха са ситуационната
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Ситуационната осведоменост и бързият обмен на информация са решаващи за успехите на Украйна във войната

" Конфликтът в Украйна демонстрира, че решаващи за триумфа са ситуационната информираност, бързият продан на информация, маньовър и устойчива логистика. Бързото концентриране на резултатите по сериозни качества на съперника и запазването на самодейността, въз основата на стабилно ръководство, са основни фактори за триумфа. Децентрализацията и делегирането на пълномощия на стимулирани командири обезпечават експедитивност и успеваемост на вземаните решения при воденето на бойни дейности “. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в изявлението си по време на съвещанието на Военния комитет на НАТО на 18 и 19 януари в Брюксел, Белгия, съобщи " Фокус ".

Той беше безапелационен, че това слага още по-високи условия към въоръжените сили и по-специално към степента на тяхната подготвеност, равнище на подготовка и оперативна съгласуемост, и не на последно място – към успеваемостта на системата за обезпечаване и поддръжка. " Постигането на тези критерии е допустимо единствено посредством съществени вложения в защитата и построяването на стимулиран и добре квалифициран персонален състав “, акцентира адмирал Ефтимов.

В откриващата сесия на форума заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана направи разбор на обстановката в евроатлантическата зона и очерта предпочитани области, в които ще бъде търсена военна експертиза за подкрепяне вземането на значими политически решения за бъдещето на Алианса и правенето на обща декларация по време на идната през юни тази година Среща на върха във Вилнюс, Литва.

Заседанието на Военния комитет даде опция на началниците на защитата да обсъдят ситуацията в Украйна, както и опциите за оказване на поддръжка към страната. Отделни сесии бяха отдадени на полемика и разбор на настоящото положение и бъдещото развиване на задачите и интервенциите в Косово и Ирак.

В рамките на събитието адмирал Ефтимов разиска провокациите пред сигурността в Балканския район, както и аспекти на военното съдействие със своите сътрудници военачалник Даниел Петреску от Румъния и военачалник Марк Мили от Съединени американски щати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР