Конфликтът между Япония и Южна Корея ще бъде спечелен от

...
Конфликтът между Япония и Южна Корея ще бъде спечелен от
Коментари Харесай

Русия може да измести Япония като доставчик на електроника за Южна Корея

Конфликтът сред Япония и Южна Корея ще бъде извоюван от Русия, декларира съветският в. "Комерсант ".

"Япония и Южна Корея стопират съдействието си в сигурността посредством замяна на разследващи данни - съответното съглашение изтича през днешния ден. Опитите на Съединени американски щати да решат спора сред двете страни съюзнички удариха на камък - Сеул предизвести, че няма да продължи съглашението, в случай че Токио не вдигне комерсиалните ограничавания, блъснали южнокорейската електронна индустрия. Япония отхвърля този метод и изрично отхвърля отстъпки ", разяснява изданието.

Русия и Китай с проект за Корейския полуостров. Пазят го в загадка

Въпреки теоретичната опция страните да продължат съглашението до края на днешния ден към този момент няма шансове за това, счита "Комерсант ". Всекидневникът напомня разочарованието на американския боен министър Марк Еспър - съгласно него от прекратяването на контракта печелят единствено Северна Корея и Китай. Посланикът на Съединени американски щати в Южна Корея Хари Харис декларирал, че Сеул слага под опасност американските войски в страната. Токио също обвинил Южна Корея, че подкопава взаимоотношението на двете страни със Съединени американски щати, сериозно значимо за противопоставяне на севернокорейската опасност.

Високопоставени събеседници на "Комерсант " в Сеул разчитат, че в подтекста на ескалиращата комерсиална война с Япония различен източник на материали и технологии за Южна Корея ще стане Русия. "Освен това Сеул не се причисли към антируските наказания и в този момент предлага съветските технологии да се съчетаят с южнокорейско комерсиално ноу-хау, с цел да излязат на пазарите в двете страни, както и в трети страни ", показва вестникът.

Тръмп счита, че комерсиалните договаряния с Япония са отбелязали огромен прогрес

Износните бариери на Япония сложиха в мъчно състояние водещи южнокорейски електронни компании; Сеул преглежда Русия като евентуален различен снабдител на недостигащи материали за произвеждане на полупроводници. Общо взето, съдействието с Русия ще спомогне за диверсификация на доставките, отбелязва Чо Чан-сан от южнокорейската президентска Комисия за северно икономическо съдействие.

"По принцип Русия има опция да задоволи търсенето от страна на Сеул, само че ще би трябвало време за доработване на технологиите и координиране на качествените индикатори на продукцията, разясняват съветски специалисти ", представени в публикацията.

Спор за пари прекъсна договарянията сред Сеул и Вашингтон

Според различен източник изказванията на Сеул са по-скоро лост за преговорен напън върху Япония, тъй като качеството на съветската продукция надали ще задоволи южнокорейските компании.

За Русия ще е мъчно да конкурира на южнокорейския пазар Китай, който създава огромни количества електроника и разполага с всички нужни първични материали, в това число редки метали, акцентира бизнес специалистът Сергей Вихарев. "За да конкурираме Китай, не ни доближава евтина, квалифицирана работна мощ и още няколко работни часа дневно ", обобщи съветският аналитик.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР