Конфликт между плажуващи и концесионери по нашето Черноморие. Tуристи си

...
Конфликт между плажуващи и концесионери по нашето Черноморие. Tуристи си
Коментари Харесай

Нова схема: Туристи си предават касови бележки, за да спестят от шезлонг и чадър

Конфликт сред плажуващи и концесионери по нашето Черноморие. Tуристи си предават една и съща касова записка през целия ден, с цел да употребяват плажните такъми гратис. Въпреки че и тази година огромна част от плажовете по Южното Черноморие са с понижени цени на чадърите и шезлонгите, някои туристи пробват да ги употребяват гратис, като си разменят касовия бон.

Последният случай е от плажа в Крайморие, а близкият избавител става очевидец на случката. " Там на втория ли беше, третия шезлонг пристигна една жена, някъде към 16:30 - 17:00 часа почти и легна. Дойде момчето, което събира таксите за шезлонгите. Тръгна да си приказва с нея нещо, повдигнаха си звук, смисъл стартира тя нещо да му изяснява, стартира да вика повечко, по-късно пристигна другият касиер, отново нещо не се схванаха, в последна сметка пристигна и концесионерът ", споделя спасителят Димитър Калинов пред Българска национална телевизия.

Оказало се, че дамата употребява касова записка от преди 8 часа. Преди това обаче не е била на плажа. Обяснила, че неин прочут ѝ я дал, откакто си тръгнал от линията. " Ако установим, че индивидът употребява непозната записка, просто го молим или да заплати, или да напусне тази платена услуга, която е заел непозволено ", изяснява концесионерът Николай Димитров. Този сезон той е понижил цените за прилагане на плажните такъми на половина. Така шезлонг и чадър, плюс масичка, на плажа в Крайморие излизат общо 10 лева

 {{ otherArticle[0].article.title }}
В разгара на летния сезон плажовете по Южното Черноморие са...

Стопаните на плажове признават, че мъчно може да се управлява порочната процедура. Разчитат най-много на своите чиновници да следят по-изкъсо летовниците, само че и на съвестта на самите плажуващи. " Ние си взимаме чадъра и след това си тръгваме, никой не ни е желал касовата записка или пък на никой не сме я и давали. Все отново всеки си е за него си, заплаща си я ", разяснява Радостина Димитрова.

Една и съща записка може да се употребява единствено когато решим заран да отидем на плаж, да си тръгнем и да се върнем още веднъж следобяд, само че в границите на един и същи ден. Остава обаче неразбираемо по какъв начин туристите могат да потвърдят, че точно те са заплатили касовата записка, а не е поделена с други. Така на процедура още веднъж може да възникне спор, а последната дума има касиера.

Предаването на касовата записка е следващият епизод на надхитряне сред концесионери и туристи по Черноморието. Стопаните на плажове измислят разнородни " скрити такси ", с които да вземат повече пари от летовниците, а те им отвръщат с какви ли не номера, с цел да си спестят разноски. Най-актуалната ловкост очевидно е тази с касовия бон.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:



Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР