Конференцията във Централния военен клуб се организира съвместно от Министерствата

...
Конференцията във Централния военен клуб се организира съвместно от Министерствата
Коментари Харесай

Кулеба: Критично е да поддържаме помощта за Украйна

Конференцията във Централния боен клуб се провежда взаимно от Министерствата на външните работи и на защитата на Република България и Министерствата на външните работи и на защитата на Украйна, в партньорство с Центъра за отбранителни тактики (Украйна). " Днешната конференция ще послужи като значима платформа за сигурността на Черноморския район ", сподели във видеообръщение министърът на външните работи на Украйна.

 

" Всички желаеме да забележим района на мир, успокоение и икономическо развиване. За страдание, Русия го вижда като място за война ", сподели още Кулеба. По думите му поддържането на помощта за Украйна е от сериозна значимост: " Критично е да поддържаме помощта за Украйна. Само загубата на Русия и връщането на териториалната целокупност на Украйна ще подсигурява стабилността и мира ", добави той.

 

Черно море би трябвало да стане морето на НАТО, на мир и непоклатимост, съобщи Кулеба. Това към този момент стане с Балтийско море, откакто Финландия и Швеция се причислиха към Алианса, уточни украинският външен министър.

 

" Съюзниците ни в Черно море могат да разчитат на Съединени американски щати, с цел да бъде районът по-сигурен, по-проспериращ и по-интегриран ", уточни в границите на конференцията посредством видео връзка държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, съобщи БГнес.

 

" Трябва да продължим да поддържаме Украйна в направленията, по който то вършим и до момента, тъй че да си стъпи на краката ", сподели американският държавен секретар. Блинкен уточни, че със смелостта на Украйна и поддръжката на страни от района и света страната си върна повече от половината от териториите, които й бяха конфискувани от Русия.

 

Антъни Блинкен означи нуждата от западната помощ за подсилване военните качества на Киев, развиването на демократичните институции и др. 

 

" Инвестирането в сигурността на района на Черно море е вложение в евроатлантическата зона за мир и независимост в района и Европа ", сподели служебният министър на външните работи Стефан Димитров, който откри форума. Подкрепата за Украйна ще остане във фокуса на отбранителната политика на служебното държавно управление, съобщи служебният министър на защитата Атанас Запрянов.

 

Региона на Черно море е пресечна точка на култури и обичаи и мирът, стабилността и просперитета са жизненоважни за тези, които живеят в него, сподели във видеобръщение генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич. Съветът на Европа е отдаден да обезпечава правата на индивида и демокрацията, сподели още тя.

 

Нека в никакъв случай не забравяме, че войната на Русия против Украйна стартира през 2014 година с окупацията на Крим, прикани във видеообръщение ръководителят на Организацията на американските страни Луис Алмагро. Той уточни, че предупредителните знаци, че нещо по-лошо ще се случи, са били пренебрегнати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР