Конференцията “Спорт за здрава планета е със свободен достъп, но

...
Конференцията “Спорт за здрава планета е със свободен достъп, но
Коментари Харесай

Конференция „Зелен и устойчив спорт“ в Пловдив


Конференцията “Спорт за здрава планета ” е със свободен достъп, само че е нужна предварителна регистрация

Конференцията “Спорт за здрава планета ” ще събере над 150 български и интернационалните участници и 20+ гост-лектори и специалисти по тематиката “Зелен и резистентен спорт ” в Пловдив за полемика, отдадена на построяването на стабилно бъдеще посредством спорт.

Събитието ще се организира на 26-ти  април в Дом на културата “Борис Христов ”, уредник е съдружие BG Бъди деен. Партньор е отдел “Култура, археология и културно завещание ” на Община Пловдив. Форумът има за цел да насърчи разговора и съдействието сред специалисти в областта на околната среда, градското обмисляне и спорта, в сходство на задачите на Европейски Съюз за екологичната резистентност в България и  района. Сред посетител лекторите са представители на бизнеса, локалното ръководство – в бранш обучение, спорт и екология, представители на български и интернационалните спортни федерации, спортни експерти и зелени специалисти.

Пълната стратегия може да бъде открита тук.

https://www.bgbeactive.org/international-conference-sport-for-a-healthy-planet/

Участниците на конференцията „ Спорт за здрава планета “ ще имат опция да се включат в разговор по отношение на последните трендове в устойчивите спортни практики.

„ Спортът е извънредно мощен инструмент за обществена смяна. Той  може да играе основна роля в насърчаването на резистентност и екологична отговорност.  С него можем да вдъхновим и активизираме разнообразни общности да се обединят в името на по-добро бъдеще. Конференцията „ Спорт за здрава планета “ акцентира нуждата от консолидиране на зелени практики в спортните действия и събития. Нека не забравяме, че същинската победа идва не от спечелването на медали и трофеи, само че и от отбраната на нашата планета за бъдещите генерации. ” разяснява Ласка Ненова, създател на съдружие БГ Бъди деен. 

Участниците ще имат опция да почерпят хрумвания, опит и познания от специалисти и водачи в областта на спорта и екологията на национално и интернационално равнище. Конференцията ще показва опциите за вплитането на устойчиви практики в спорта за оправянето с екологичните провокации.

“Отправям покана към  всички представители на спортни федерации, клубове, фитнеси, еколози, учени и деятели да се причислят към нас на 26-ти април и да бъдат част от „ Спорт за здрава  планета. Думата „ просвета “ произлиза от латинската дума “cultura ”, която значи „ грижа се, вардя ”.  Именно за това аз виждам мощна връзка сред културата и спорта – спортът може и би трябвало да ни учи на просвета и отношение към средата към нас. Нека се обединим в една обща цел – да създадем спорта движеща мощ към по-зелен свят ”, приканва Пламен Панов, заместник- кмет по „ Култура, археология и туризъм “ на Община Пловдив.

Една от най-важните тематики, която ще се дискутира по време на събитието, ще бъде точно потреблението на спорта като инструмент и платформа за повишение на осведомеността по отношение на сериозните екологични провокации и поощряване на здравословен, резистентен метод на живот. Организаторите осведомят, че достъпът до събитието ще е свободен, само че е нужна предварителна регистрация на страницата на събитието, където можете да откриете и цялостната стратегия и лекторите.

https://www.bgbeactive.org/international-conference-sport-for-a-healthy-planet/
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР