Конференция Агросекторът в криза. Спешни мерки“ ще се проведе в

...
Конференция Агросекторът в криза. Спешни мерки“ ще се проведе в
Коментари Харесай

Стандарт провежда конференция Агросекторът в криза. Спешни мерки

Конференция „ Агросекторът в рецесия. Спешни ограничения “ ще се организира в София на 6 декември 2022 г. 

Това е 16-ти Коледен конгрес от Националната акция на медия  „ Стандарт “ „ Да! На българската храна “. 
-->
Специално присъединяване в конференцията, отдадена на най-наболелите проблеми на агросектора, ще вземат Явор Гечев,  министър на земеделието, Георги Тахов, изпълнителен шеф на Държавна фирма „ Земеделие “, Атидже Алиева – Вели, евродепутат от „ Обнови Европа “, пълновръстен член на Земеделската комисия в Екологичен потенциал, доктор Иван Шиков, изпълнителен шеф на БАБХ, Стоил Алипиев, ръководител на КЗП, народни представители, представители на бизнеса, университетските среди, дипломати, медии. 

Форумът ще се организира в два панела. Първият панел е на тематика: Стратегическият проект и новите евродирективи.  Готови ли са земеделците 

Модератор на панела е евродепутатът от „ Обнови Европа “ Атидже Алиева-Вели, първи и единствен пълновръстен член от България на Земеделската комисия в Европарламента, която дава отговор за Общата селскостопанска политика на Европейски Съюз и е докладчик на Екологичен потенциал по Плана за биологично произвеждане.

Госпожа Вели ще показа нови наставления, които се приготвят в Европарламента и ще уточни какво ще е въздействието им върху агросектора.

Едната е предлагането на Еврокомисията да включи едрото отглеждане на животни в пакета за индустриалните излъчвания в зеленото си законодателство, което ще засегне огромен брой ферми.

Другата е Регламент за устойчивата приложимост на пестициди. 

Основните акценти в Стратегическия проект за земеделие у нас ще очертае министърът на земеделието Явор Гечев.

Изказвания ще има от шефовете на Държавна фирма „ Земеделие “, БАБХ, КЗП и други отраслови комисии и организации. 

Вторият панел е на тематика:  Предизвикателства пред бизнеса. Нужда от законодателни и административни ограничения

Модератор на панела е Мариана Кукушева, ръководител на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

В него представители на браншовите организации и бизнеса ще очертаят най-важните проблеми, за чието решение е нужно да се вземат незабавни ограничения от страната – промени в законите и наредбите, административни облекчения, нови политики.

Депутатите от отрасловата комисия по земеделие в Народното събрание ще показват своите съответни задължения по отношение на настояванията на агробизнеса.

В края на форума  ще се организира обичайна гала по връчване на годишните награди, които тази година са за компании, посочили стабилно развиване през годините. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР