Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) провежда синдикална акция

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) провежда синдикална акция
Коментари Харесай

КНСБ блокира „Орлов мост“, призовава за чуваемост за проблемите на хората

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България ( КНСБ ) организира синдикална акция " За правото на сдружаване и почтени заплати! ". Десетки жители блокираха за придвижването в центъра на столицата в региона на пл. " Орлов мост ".

Днешната демонстрация е апел за чуваемост към проблемите на хората. Както знаете, те са свързани с техните приходи и с цените, които не престават да порастват, и все по-трудно хората свързват двата края. Това би трябвало да чуят политиците, а не да изясняват на хората с едни милиардни цифри по какъв начин няма пари в страната и ще банкрутираме, нещо което не е правилно ”, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той заяви, че на 4 май ще проведат данъчна конференция, на която ще покажат по какъв начин и от кое място могат да бъдат взети средства.

Можем да покажем по какъв начин с малко повече данъчна събираемост , повече доходи и с по-оптимално нареждане на разноските ще се вместим в тези 3% недостиг и ще намерим тези 800 млн. лева за нарастване на приходите ”, уточни президентът на КНСБ.

Според него частният бранш се държи по-адекватно от обществения бранш.

Димитров означи, че КНСБ обичайно отбелязва празника с обществени прояви в цялата страна. Той посочи, че през днешния ден специалисти от КНСБ ще беседват с жителите за тематиките, които ги вълнуват.
 БГНЕС
След това на входа на парк " Борисова градина " ще се организира синдикален хепънинг. На него жителите и гостите на град София ще могат да беседват с специалистите на конфедерацията и да получат материали с главните претенции на КНСБ.

Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ провежда празнично шествие от 11.00 ч. от пл. “Света Неделя ” до музей “Земята и хората ”, където от 12.30 ч. стартира концерт “Рок за труда ”.

На сцената ще забият известни български рок банди и реализатори, измежду които “Спринт ”, “Атлас ”, “Хоризонт ”, Милена, Васко Кръпката, " Подуене блус бенд ", " Медикус ", Конкурент " и други Музикалното събитие ще продължи съвсем 9 часа.

Инициативата е подбудена от желанието на КТ „ Подкрепа “ да покаже, че 1 май е ден на служащите, които към този момент 137 години се борят за правата си и поради които през днешния ден има 8-часов работен ден, опазване на здравето, детски надбавки, компенсации, защитно и защитно работно облекло.

На този 1 май КТ „ Подкрепа “ още веднъж ще сложи настояванията си за:

1. Решително повишение на приходите във всички браншове и стопански действия!
2. Ефективен, резистентен и обективен енергиен преход в България!
3. За 80% покритие с групово трудово договаряне на заетите във всички сектори!
4. Приемането на закон, който да подсигурява конституционното право на стачка!
5. Война на безобразните условия на труд в България!
Тази година в самодейността на КТ „ Подкрепа “ ще се включи и Националната комисия за битка с трафика на хора, за информиране на хората за трудовата употреба.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР