Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ) и Конфедерацията на труда Подкрепа“

...
Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ) и Конфедерацията на труда Подкрепа“
Коментари Харесай

Ще се преборят ли синдикатите за по-високи доходи


Конфедерацията на самостоятелните синдикати (КНСБ) и Конфедерацията на труда " Подкрепа “ организират народен протестен протест пред Народното събрание. Демонстрантите започнаха да се събират от 9:00 ч. В митинга се включиха членовете на двата синдиката от цялата страната, осведоми Българска телеграфна агенция.

Те упорстват да бъдат изпълнени настояванията им, изложени в взаимна декларация, които са свързани с приходите на работещите хора, трудовите и синдикалните им права.
-->
Едно от главните претенции е за нарастване на минималната работна заплата от 1 януари 2023 година на най-малко 850 лв.. Синдикатите упорстват и за растеж с най-малко 13% на всички работни заплати в частния и бюджетния бранш. За организациите, работещи на терен, да се подсигурява растеж от най-малко 20%. От КНСБ и КТ „ Подкрепа “ считат, че е нужно и въвеждане на необлагаем най-малко, еднакъв на минималната работна заплата още през 2023 година Сумирано пресмятане на работното време единствено за производства с непрекъсваем развой на работа е друго искане на двата синдиката.

КНСБ и КТ " Подкрепа " желаят и анулация на уговорката, записан в Националния проект за възобновяване и резистентност, съгласно който в идващите 3 години би трябвало да понижим въглеродните излъчвания с 40%.

Синдикатите са безапелационни, че би трябвало да се одобри Бюджет 2023. Те към този момент се оповестиха срещу внасянето в Народното събрание на план на Закон за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет на България за 2022 година

На митинга хората споделят, че са нужни ограничения за възстановяване заплащането във всички сфери. 

На жълтите павета беше подложен празен ледник в символ на ниските приходите, които не съумяват да покрият потребностите на работещите.

В 12:00 ч. се планува и протестно автошествие, което ще тръгне от Народното събрание и ще премине през основни булеварди и улици в София. От Столичната община осведомиха, че се чака мощно усложнение в трафика в столицата, в това число и на огромна част от наземния градски превоз. В региона на центъра има и засилено полицейско наличие. 

Маршрутът на автошествието ще е: пл. „ Народно заседание " – бул „ Цар Освободител " – Орлов мост – бул. „ Цариградско шосе " – пл. „ Площад на авиацията " – бул. „ Цариградско шосе " – Орлов мост – бул. " Евлоги и Христо  Георгиеви " – НДК – бул. „ България " – бул. „ Акад. Иван Гешов " –  бул. „ Цар Борис III " - пл. " Руски монумент " – бул „ Ген. М.Д. Скобелев " – ул. „ Опълченска " – бул. „ Тодор Александров " – пл. „ Независимост " – пл. „ Атанас Буров " – пл. „ Ал. Батемберг " – бул. „ Цар Освободител " – ул. „ 15 ноември " – пл. " Св. Александър Невски ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР