Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) изразява своята подкрепа към

...
Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) изразява своята подкрепа към
Коментари Харесай

КБТБ настоява за ясен пакет от икономически мерки

Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) показва своята поддръжка към позицията на сътрудниците ни от Алианса на туристическата промишленост в България (АТИБ) за наложителната обязаност сред здравните и икономическите ограничения, оповестиха от Сдружението на заведенията.

" Ние от дълго време настояваме да се основат явен пакет от стопански ограничения, които да бъдат подхванати в поддръжка на бизнеса съгласно другите рестрикции, наложени в резултат развиването на COVID-19. И тук приказваме освен за затваряне, само че и за всевъзможен тип ограничавания.

При въвеждане на рестрикции на стопанската активност в туристическия бизнес, е редно да се сътвори така наречен светофарна уредба от стопански ограничения, която да бъде обвързана с тази, индикиращa растежа на заболеваемостта и надлежно налаганите ограничаващи ограничения. За да бъде пределно ясно при какви рестрикции, какви обезщетения получават компаниите, чиновниците и самонаетите лица. И компенсациите би трябвало да са задоволително огромни, с цел да защитят бизнеса от банкрут и да са съобразени с европейската процедура, както и за нуждата заповедите на обособените РЗИ-та за затваряне или ограничение на активността на дадени бизнеси да се приравнят на националните, като се плануват и съответните компенсации.

Вече имаме опит със заобикалянето на националните ограничения с въвеждането на районни рестрикции, с цел да се прескочат заповедите за общо затваряне и да не се заплащат обезщетения. Но бихме желали да подчертаем дебело, че това ще докара до голям брой банкрути в бранша, тъй че страната в последна сметка няма да спести пари, а ще загуби.

Ние също сме на мнение, че наложените ограничавания следва да са всеобхватни и да ангажират всички сфери на стопанската система, свързани със скупчване на хора, а не да лимитират единствено дейностите и предприятията работещи в областта на туризма, което е извънредно неефективно като резултат.

По отношение на антикризисната мярка с понижението на Данък добавена стойност, сме безапелационни, че тя би трябвало да бъде непокътната като извънредно ефикасна и помогнала за оцеляването на сериозна част от сектора.

В голям проблем през последните седмици се трансформира скочилата до космоса цена на тока. Държавата би трябвало да стъпи твърдо в тази тематика, да направи нужното за нормализиране на обстановката и в случай че откри нередности, да глоби отговорните.

В умозаключение бихме желали да подчертаем, че съгласно нас, към дадения миг, в допълнение стягане на ограниченията ще бъде чист популизъм. Но защото сме виновни и рационални хора, знаем, че действителна нужда от нови рестрикции не е неосъществим сюжети. По тази причина и настояваме за превантивни ограничения и основаването на точни и ясни стратегии за обезщетения на най-засегнатите бизнеси ", написа още в позицията на сектора. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР