Комуникацията с Русия трябва да остане отворена въпреки атаката ѝ

...
Комуникацията с Русия трябва да остане отворена въпреки атаката ѝ
Коментари Харесай

Италия против спирането на диалога с Русия

Комуникацията с Русия би трябвало да остане отворена макар офанзивата ѝ против Украйна. Това съобщи италианският министър на защитата Гуидо Крозето, представен от " Ройтерс ".

Изказването му е във връзка скорошните диалози сред неговия френски и съветски сътрудник.

В сряда френският министър на въоръжените сили Себастиен Лекорню организира телефонен диалог с съветския министър Сергей Шойгу - първият от октомври 2022 година - по време на който Франция осъди " нападателната война " на Русия в Украйна, написа news.bg.

Впоследствие Франция отхвърли изказванията на Русия, че по време на диалога е изразила предпочитание да води разговор за Украйна или да разисква възможни мирни договаряния.

" Въпреки че Руската федерация нахлу в суверенна страна и заради тази причина Италия и Франция постоянно поддържат и ще поддържат Украйна, е важно каналите за разговор също да останат отворени ", акцентира италианският министър.

Крозето, който през вчерашния ден организира диалог с Льокорню, добави, че " твърдата и сериозна " връзка е от значително значение за реализиране на задачата за прекъсване на съветските офанзиви и с цел да можем да " създадем условия за обективен мир ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР