Комуникацията между данъчната администрация и потребителите значително ще се улесни

...
Комуникацията между данъчната администрация и потребителите значително ще се улесни
Коментари Харесай

НАП насърчава бизнеса и гражданите да актуализират дистанционно електронните си адреси и телефони за контакт с Агенцията

Комуникацията сред данъчната администрация и потребителите доста ще се улесни и ще се понижат случаите на неактуална контактна информация, в случай че притежателите на ПИК или електронен автограф актуализират за задачите на осъществяване на данъчно-осигурителните условия своите електронни адреси и телефоните за контакт с Националната агенция  за приходите. Това към този момент може да се прави посредством новата електронна услуга на  Агенцията – " Управление на достъпи и на контактна информация “, припомнят от териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас.

От приходното ведомство в морския град допълват, че тази актуализация ще способства за повече и най-много навременна информация към задължените лица и ще спести излишно напрежение във връзка с пропуснати периоди и дължими заплащания. При съществуването на настоящи имейли за преписка ще е допустимо връзката с приходната организация да се прави напълно електронно, а не на хартия, акцентират от Национална агенция за приходите Бургас. При всяко актуализиране на имейл, системата изпраща линк  на е-поща, който изисква удостоверение преди смяната да влезе в действие. Смяната на телефон за контакт се прави в 2 стъпки, като няма спънка да бъде посочен мобилен номер.

Новата услуга е налична под името " Управление на достъпи и на контактна информация “ в портала за.

В края на годината от ден на ден поданици на Бургаска област посещават Салона за обслужване на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в морския град. Всекидневно се обслужват повече от 1000 души. Най-често те внасят здравни или осигурителни  вноски, възвръщат здравния си статус, получават удостоверения за съществуване или липса на отговорности към страната или погасяват разнообразни санкции и просрочени отговорности, за които към този момент са формирани изпълнителни каузи. Всекидневно през ПОС терминала на приходното ведомство се внасят суми към републиканския бюджет. За първите 10 месеца на годината осъществените заплащания са за над 7,5 млн. лева

Голямата натовареност през последния месец на годината и от време на време образуването на опашки, може да се избегне посредством потреблението на персоналния идентификационен код (ПИК) на Националната организация за приходите. Той е безвъзмезден и разрешава осъществяването на всички тези услуги от разстояние, като по този метод се икономисва скъпо време на клиентите на администрацията. ПИК-ът на Национална агенция за приходите може да се съобщи и отдалечено, само че би трябвало да се получи персонално от всеки един офис на Национална агенция за приходите. Близо 14 000 поданици на района са получили ПИК от началото на годината. Само за първите две седмици на декември издадените лични идентификационни кодове в Национална агенция за приходите Бургас са 1311. За целия месец ноември те са 831. Във времето на наложените противоепидемични ограничения това е и най-подходящият метод за извършване на отговорностите, означават от Национална агенция за приходите Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР