Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради завръщането на

...
Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради завръщането на
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради Шенген и еврозоната

„ Компромисите за сформиране на държавно управление си костваха поради завръщането на България в евро-атлантическия път, поради това, че ще станем свидели евентуално и на приемане в Шенген, и в еврозоната, ще си реформираме армията и специфичните служби, ще се осъществя конституционната промяна на прокуратурата. Това е голям риск, който сме поели, ще забележим дали ще бъде оневинен “. Това сподели пред БНР Ивайло Мирчев, народен представител от ПП-ДБ.

И добави, че е извънредно значимо бюджетният недостиг да влезе в границите на 3%, както извънредно значимо е и покачването на заплатите.

„ Трудно е всички да бъдат задоволени, това ще провокира несъмнено възмущение. Страната има ясни цели. Бюджетът не е доста рестриктивен във връзка с заплатите “.

Ивайло Мирчев  разяснява възможната продажба на оборудването за АЕЦ „ Белене “ на Украйна:

„ Когато приключим с АЕЦ “Белене ”, съветското нуклеарно лоби ще се опита да се концентрира върху други планове. Трябва да попречим това да се случи “, заяви националният представител от ПП-ДБ.

“Ако има някакво изменничество в продажбата на съветските реактори на Украйна, то е към корупционерите, които десетилетия се хранят с АЕЦ “Белене ”. Има едно съветско нуклеарно лоби в България, което се хранеше, хранеше и хранеше от този план и към него изтекоха милиарди левове ”, съобщи Мирчев.

Според него АЕЦ “Белене ” в никакъв случай не е бил вероятен план, а през днешния ден към този момент е безусловно неосъществим, защото Русия е под наказания. И даже след години взаимоотношенията в интернационален проект да се подобрят, тогава електроцентралата в Белене към този момент ще бъде софтуерно неосъществим план.

“Това енергийно корпоративно лоби продължава да упорства за “Белене ” и от време на време ни приканва “Дайте още няколко милиарда. ” Това са същите хора, които ни обясняваха по какъв начин няма да се оправим без съветски газ. Оказа се, че можем без “Газпром ”, цяла Европа може без “Газпром ”, тъй че и тази взаимозависимост отпадна ”, сподели той, като добави, че идната цел е да се отвоюва за България съветският лагер в Камчия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР