Компромисът е единственото решение в диалога между Белград и Прищина,

...
Компромисът е единственото решение в диалога между Белград и Прищина,
Коментари Харесай

Вучич: Компромисът е единственото решение в диалога Белград - Прищина

" Компромисът е единственото решение в разговора сред Белград и Прищина ", съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич, който показа на изключително съвещание на сръбския парламент отчет за възобновените договаряния с последничеството на Европейския съюз.

Вучич обаче добави, че не вижда какъв тъкмо компромис би могъл да бъде реализиран. Той упрекна за това новото държавно управление на Косово, отпред с Албин Курти, както и че заплашва мира и стабилността в района:

" Недейте да се радвате на замразения спор. За жал, опасявам се, че той ще остане. 90% от вас могат да кажат, че възможностите да се случи по този начин, са 90%. Така е за жалост, тъй като нямаме задоволително виновни сътрудници, които даже единствено да се опитат да вдървен действителността. Проблемът съгласно мен, като президент на Сърбия е, че не виждам решение ".

Александър Вучич повтори пред Скупщината в Белград, че Албин Курти 5 пъти го е попитал по кое време Сърбия ще признае независимостта на Косово, само че отговорът е бил безапелационен: " Никога! " Но в същия отчет даде да се разбере, че не желае решаването на разногласието да остава за бъдещите генерации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР