Компрес от зелеви листа – елиминира болката и помага за

...
Компрес от зелеви листа – елиминира болката и помага за
Коментари Харесай

Компрес от зелеви листа е ефективен при артрит

Компрес от зелеви листа – отстрани болката и оказва помощ за укрепване на раните.

Всички знаем, че храната, която консумираме всекидневно, съдържа високи равнища на разнообразни хранителни субстанции и способства за нашето здраве. Затова я консумираме, нали? Някои от здравословните храни имат лечебни свойства, когато се употребяват. Други, имат лечебни свойства, даже когато се ползват непосредствено върху кожата.

Вярвате или не, зелевите листа постоянно се употребяват в естествената медицина, тъй като са извънредно ефикасни!

Вътрешна приложимост
Просто прибавете зеле към обичаната си чорба или го пригответе със зеленчуци и можете да се възползвате от невероятните му лечебни свойства.

Диабет
Зелето има мощни антихипергликемични свойства, което значи, че този доста здравословен зарзават има силата да намалява равнищата на кръвната захар и да управлява диабета. Тези резултати могат да бъдат реализирани посредством консумация на малко количество варено или сурово зеле с всяко хранене или посредством консумация на сок от зеле два пъти дневно.

Сърдечни болести
Зелето съдържа и тоцианин, водоразтворим полифенол, който понижава възпалението и укрепва капилярите, предотвратява образуването на тромбоцити и улеснява отделянето на азотен оксид. По този метод зелето в действителност предотвратява сърдечни болести и инфаркт. Поради тази причина би трябвало да консумирате най-малко две супени лъжици варено зеле или чаша зелев сок дневно.

Храносмилателни проблеми
Зелето съдържа високи равнища на калий, който балансира равнището на течности в тялото. Също по този начин съдържа доста витамин С и антиоксиданти, които защищават клетките от отрови, както и витамини Е и К, сяра, бета-каротин, калий, магнезий, калций.

Външна приложимост
Прилагането на компрес от зелеви листа върху раните в действителност може да им помогне да заздравеят по-бързо.

Врастнали нокти на краката
Много хора употребяват зеле, с цел да отстранен гнойта от врастналите нокти на краката и да предотвратят зараза. Всичко, което би трябвало да извършите, е да увиете няколко зелеви листа към този пръст и да фиксирате с превръзка. Оставете за една нощ. Повторете процедурата на идната вечер. След като свалите превръзката заран, накиснете крайници си в разтвор на магнезиев сулфат. Също по този начин се предлага деликатно да изстържете повърхността на нокътя с пила.

Облекчава болката
Червеното зеле съдържа доста антиоксиданти и други противовъзпалителни съединения. Тези съединения работят дружно за понижаване на оксидативния стрес. Когато се ползва непосредствено върху кожата, зелето може да форсира зарастването на рани. Всичко, което би трябвало да извършите, е да измиете и подсушите зелевите листа, да приложите листата към раната, да ги превържете и да ги оставите за една нощ. Ако е допустимо, свалете превръзката на сутринта и направете нова превръзка, която да носите денем.

Вижте още: Как се лекува диабет? Домашна рецепта с индрише и орехи

Артрит
Премахнете твърдата част от листата, поставете ги сред два пласта стреч фолио и ги намачкайте с точилка. След това нанесете листата непосредствено върху кожата и ги фиксирайте с превръзка.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР