Комплексният онкологичен център в Русе започва кампания за по-широка информираност

...
Комплексният онкологичен център в Русе започва кампания за по-широка информираност
Коментари Харесай

Онколози разясняват превенцията на рака на гърдата в Русе

Комплексният онкологичен център в Русе стартира акция за по-широка осведоменост на популацията за предварителната защита на рака на гърдата, оповестиха от лечебното заведение.

В тази връзка шефът на диспансера доктор Камен Кожухаров ще организира серия от срещи " на място " с женските колективи на няколко предприятия в Русе. Целта е да се изясни на колкото се може повече дами нуждата от систематични профилактични прегледи.

Д-р Кожухаров ще разясни къде и по какъв начин се правят прегледите за рак на гърдата, каква е началната симптоматика на болестта и методите за лекуване. Колкото по-рано бъде намерено туморното образувание, толкоз по-голям е шансът за цялостно възобновяване на организма и по тази причина ранното му разкриване може да се случи посредством систематични прегледи в профилираните мамологични кабинети.

Беседите ще се проведат в петък, 21 септември.

Първата среща е от 9.30 часа в шивашко дружество " Антоан Вил " в Русе. Втората сказка ще бъде от 10:30 часа в ръководството на Пристанищен комплекс - Русе ЕАД, на улица " Пристанищна " 22.

Инициативата е част от събитията, с които лечебното заведение ще означи международния месец за битка с рака на гърдата - октомври.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР