Комплексът Камчия дължи сериозни суми за данъци и такси.Сериозните финансови

...
Комплексът Камчия дължи сериозни суми за данъци и такси.Сериозните финансови
Коментари Харесай

Комплексът Камчия дължи сериозни суми за данъци и такси

Комплексът " Камчия " дължи съществени суми за налози и такси.

Сериозните финансови усложнения на комплекса разкри в студиото на Нова телевизия външният министър Екатерина Захариева. По думите й комплексът от години не е плащал дължимото на българската страна. Захариева акцентира, че думите на съветския външен министър Сергей Лавров са точно в този подтекст като отговор на депутатски въпрос за финансовото положение на комплекса, който се стопанисва от кметството на Москва. Такова е и съглашението - за детски лагер.

До момента няма декларирано предпочитание комплекса да се трансформира в нещо друго, съобщи още Екатерина Захариева.

Припомняме, външният министър на Русия Сергей Лавров съобщи, че съветската страна желае да придобие санаторно-курортния комплекс " Камчия ", намиращ се до устието на река Камчия на черноморския бряг. В отговора си Лавров споделя, че това е " неповторим план " и е " съвършен пример " за използването на " мека мощ " от страна на Русия.

Това стана на 25 декември в границите на изказване на Лавров пред Съвета на федерацията.

От заложения към Лавров въпрос излиза наяве, че депутатите са проучвали въпроса с комплекса и са подготвили план за превръщането му в " съществена задгранична културно-хуманитарна площадка " за налагане на съветските ползи в Европа.

Предоставянето въз основата в Камчия на московските управляващи беше контрактувано от обществения министър в Тройната коалиция Емилия Масларова при визитата й в Москва през 2008 година Комплексът беше открит през 2010 година от тогавашния кмет на Москва Юрий Лужков и премиера Бойко Борисов.

Още тогава се появиха възражения, че даването на съветските управляващи на част от българското крайбрежие, което е и външна граница на Европейски Съюз, накърнява националната ни сигурност и тази на страните от общността.

Атлантическият съюз в България също прикани за безапелационна позиция на българските управляващи и се ангажира с експертна оценка за опциите за национализиране и включването на СОК " Камчия " към бъдещият координационен център на НАТО във Варна.

Политологът Огнян Минчев предизвести, че в случай че допуснем да се осъществят проектите на Русия за преобразяване на комплекса " Камчия " в нейна база на европейска и атлантическа територия, се свличаме назад до статута на " сива зона " сред Изтока и Запада. Бившият ни дипломат в Русия Илиян Василев съобщи, че съветската страна не може да осъществя проектите си без междуправителствен контракт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР