Комплекс за социални услуги – Ресурсен център“ с целева група

...
Комплекс за социални услуги – Ресурсен център“ с целева група
Коментари Харесай

Комплекс за социални услуги – Ресурсен център към Фондация „Владиславово“

Комплекс за обществени услуги – „ Ресурсен център “ с целева група „ Пълнолетни лица в неравностойно състояние в спешна обстановка или с нужда за превъзмогване на последствия от такава обстановка “ е делегирана общинска активност с потенциал 30 места, предоставена на Фондация „ Владиславово ” за ръководство и даване на обществени услуги, според Договор № Д21001384ВН/26.08.2021г. за период от три години.

За услугите, които се дават в КСУ – Ресурсен център, Фондация „ Владиславово “ като снабдител на обществени услуги има издадени лицензи за пет съществени действия от Агенция за качество на обществените услуги (АКСУ), според Закона за обществени услуги:
„ ИНФОРМИРАНЕ И КОНСУЛТИРАНЕ ” „ ЗАСТЪПНИЧЕСТВО И ПОСРЕДНИЧЕСТВО ” „ ОБЩНОСТНА РАБОТА ” „ ТЕРАПИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ ” „ ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА УМЕНИЯ ”
”Информиране и консултиране "   е активност за проучване и схващане дружно с лицето на проблеми и усложнения, които то среща за реализиране на главните цели в  живот му и обсъждане на вероятните решения и дейности за превъзмогването им. Услугата „ Информиране и консултиране " се дава като  общодостъпна и като профилирана услуга от всички експерти на центъра, посредством информиране на потребителите за услугите и дейностите за поддръжка.

„ Застъпничество и ходатайство включва насоки за работа с ведомства и организации; придружаване на срещи или присъединяване на срещи с представители на ведомства и организации за достъп на лицето и фамилията му до наличните услуги; осъществяване на права – придружаване на лицата, участващи в правни процедури.  Застъпничество ” е активност за поддръжка на разположение да отбрани и да отстоява своите права и потребности в границите на налични правни и административни процедури.

„ Общностна работа “  е цялост от действия, които се реализират в уязвими общности или групи, ориентирана към предварителна защита и отбрана, както и към стимулиране на общностното развиване.

”Терапия и рехабилитация “  са съвкупности от разнообразни действия за насърчаване, възобновяване, поддържане или възстановяване на обществени умения, умения за самообслужване, връзка, разрешаване на прочувствени спорове, преодоляване на държанието, намаление на тревогата, възстановяване на самооценката, опциите за труд и други, както и социализиращи действия за лица във висок риск от обществено изключване. Дейностите, по които се дава услугата са самостоятелно консултитане, осъществяване на групови занимания и стратегии. Терапевтичните действия и обучителните практики имат за цел да развият и/или да основат обществени умения, които са нарушени или изгубени. Рехабилитационните и интеграционни стратегии и действия са ориентирани към възобновяване и обществена интеграция.

Услугата  „ Обучение за придобиване на умения ”  включва разнообразни типове действия за поддръжка според от характерните потребности и потребността от поддръжка, като задачата е потребителите да получат подготовка за придобиване на умения за независимо справяне с проблеми и усложнения, както и умения за грижа и поддръжка за лица и подвластни от грижа членове на фамилията.

Екипът експерти от КСУ – Ресурсен център работи по пет стратегии за образование на потребителите:
„ Програма за образование и консултиране на потребителите на обществените услуги, предоставяни в КСУ – Ресурсен център за предварителна защита, предотвратяване и отбрана от принуждение и дискриминация ” „ Програма за предварителна защита на трафика на хора за употреба ” „ Програма за здравно обучение, профилактика и фамилно обмисляне ”. „ Програма за психическа работа, съвещания и поддръжка на хора застрашени или претърпяли насилие; на хора застрашени от попадане или минали през схеми на трафик за експлоатация; насоки за възстановяване на психоемоционалното положение на потребителите на КСУ – Ресурсен център ”. Програма за лица причинители на принуждение.
Основната цел  – спиране на порочния цикъл на обществена изолираност и възобновяване на вярата за по-добро бъдеще. Екипът на Фондацията има вяра, че всеки човек има право на достъп до запаси и благоприятни условия, които да му оказват помощ да живее и да се развива с достолепие, с цел да бъде деен и пълновръстен член на нашето общество.

Услугите в Комплекс за обществени услуги – Ресурсен център са общодостъпни и профилирани и са ориентирани към:
Пълнолетни лица в спешна обстановка или нужда за превъзмогване на последствия от такава обстановка Пълнолетни лица, застрашени от принуждение в дома, заради рисково държание на колегата или родственик с който съжителстват в дома; Пълнолетни лица, жертви на дискриминационно отношение; Пълнолетни лица, жертви на трафик на хора за експлоатация; Лица, причинители на домашно принуждение. Пълнолетни лица, застрашени от попадане в схеми на трафик на хора; Семейства на лица, жертви на принуждение и/или трафик на хора;
Комплексът за обществени услуги е място, където всеки може да потърси помощ и да получи квалифицирана консултация, поддръжка и информация. В КСУ – Ресурсен център работят висококвалифицирани експерти, които посредством самостоятелен метод и обезпечена конфиденциалност, подкрепят откриването на личностните запаси на всеки, поддържат го по пътя на излизане от рецесията, в която се намира. 

Фондация „ Владиславово ” утвърждава задачата си да способства за  социалното развиване и интеграция на непривилегировани общности на територията на Община Варна, да развива обществената работа като положителна смяна, ориентирана към обществено включване на уязвими групи в публичния живот.

Фондация „ Владиславово ” дава обществените услуги независимо с дейното сътрудничество  на  институции на районно и локално равнище.

 

Комплекс за обществени услуги – Ресурсен център се обитава на адрес:

гр. Варна, ул. „ Сава “ №2


За контакти

Управител: Иванка Атанасова

Телефон 0885/300 015

e-mail: [email protected]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР