КомпаниятаTRANSPRESS е сред водещите транспортно-логистични компании в страната и номер

...
КомпаниятаTRANSPRESS е сред водещите транспортно-логистични компании в страната и номер
Коментари Харесай

TRANSPRESS – 30 години по пътя на успеха

Компанията TRANSPRESS е измежду водещите транспортно-логистични компании в страната и номер 1 в транспорта на палетни колета. Тя е на пазара към този момент 30 години, а през днешния ден има екип от близо 1000 експерти, автопарк от над 400 товарни автомобила и 13 логистични центъра. Благодарение на партньорството си с интернационалния колос DACHSER оперира в мрежа от 430 местоположения в цяла Европа. TRANSPRESS обезпечава транспорт на над 2 млн. колета годишно и цялостна гама транспортни и логистични услуги.През последните три години компанията е отличена като " Най-добър шеф " в транспортния бранш в България. През 2022 година печели и премия " Инвеститор с визия " с над 40 млн. лв. вложения в пестелив и съвременен автопарк, новаторски логистичен център край София и софтуерни решения.
Историята на водещата българска транспортно-логистична компания TRANSPRESS стартира тъкмо преди 30 години като семеен бизнес с няколко транспортни автомобила за доставка на европейски вестници и списания до България. Целта е да се изпреварят доставките по въздух, които към оня миг не са задоволително бързи. И екипът съумява макар всички провокации. Рекордният период за доставка бързо печели клиент след клиент. Автопаркът и екипът стартират да порастват. Компанията стартира да открива лични логистични центрове, а през 2008 година става формален сътрудник на интернационалния водач DACHSER за България, Република Северна Македония, Албания и Косово. Така през днешния ден TRANSPRESS предлага цялостно портфолио от транспортни и логистични услуги на хиляди клиенти в България и по света и прави доставки от и до пет континента.

Новият логистичен център на компанията без подозрение е " крайъгълен камък " в развиването й и по пътя към стабилно развиване. Фирмата съумява да построи центъра за по-малко от 18 месеца в много несигурни времена с доста променливи, само че в този момент, от една страна, има доста по-голям потенциал, и от друга, е по-ефективна от всеки път. Това е най-голямата кросдокинг платформа за палетни колета в страната, като TRANSPRESS съумява първа на Балканите да внедри и новаторска система, която работи на правилото на " минивлак " или " поточна линия " за палетни колета в новия склад. Четиридесет самостоятелни колички се движат по 200 м специфичен релсов път във формата на елипса с непрекъсната скорост 26 м/мин. Това отстрани Брауновото придвижване на хора и техника, прави работата доста по-бърза и ефикасна, понижава вредите и не на последно място - покачва сигурността за хората.
TRANSPRESS с фокус върху повишение на успеваемостта
Значителното нарастване на потенциала е от основно значение, тъй като през последните няколко години макар рецесията TRANSPRESS регистрира сериозен растеж на търсенето на услуги в целия набор - от превоз на цели и частични товари, през куриерските колета до наемането на складови площи и цялостни решения. Сега базата е с обща повърхност 40 дка и 60 рампи, на които може по едно и също време да се товарят и разтоварват 60 камиона в режим 24/7 и потенциал от 4 млн. палета годишно. А в дълготраен проект нарасналата успеваемост е даже от по-голямо значение. Това е фокусът и целта на компанията за идващите години. Това ще бъде и упованието към целия транспортен отрасъл поради сериозните климатични, а оттова и стопански и обществени промени, пред които е изправено човечеството. Бъдещето ще изисква от нас все по-голяма успеваемост и по-нисък разход на сила и запаси.
Реклама TRANSPRESS - обстоятелства и цифри Номер 1 в транспорта на палетните колета в страната 1000 експерти Автопарк с над 400 съвременни транспортни средства Над 2 млн. колета годишно Близо 20 000 клиента Богато портфолио от транспортно-логистични услуги Наземен, морски и въздушен превоз 13 логистични центъра в България Част от мрежата на DACHSER с над 400 точки в Европа Награда за " Инвеститор с визия " за 2022 година " Най-добър шеф " в бранш " Транспорт и логистика " за 2022 година и 2023 година Качество на услугата на международно равнище Иновации, зелени решения, цифровизация Над 1/3 от мениджърските позиции са поверени на дами ESG визия Новият логистичен център в цифри 40 дка обща повърхност въз основата 8 хиляди кв.м РЗП на кросдокинг платформа, склад, офисни площи и център за обслужване 100 камиона и 300 автомобила потенциал на паркинга 60 рампи за товарене и разтоварване на камиони 60 камиона се товарят и разтоварват в една и съща минута 24/7 режим на работа до 12 000 тона обработени товари за денонощие до 15 000 палета за денонощие над 4 млн. палета за година 100 нови работни места Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР