Компанията за споделено шофиране Uber предлага на шофьорите си във

...
Компанията за споделено шофиране Uber предлага на шофьорите си във
Коментари Харесай

Uber сключва сделка за 2 000 електромобила с Nissan, за да избегне забраната в Лондон

Компанията за споделено шофиране Uber предлага на водачите си във Англия електрически коли с марка Nissan. Това обявиха стартъпа, който е изправен пред евентуална възбрана в столицата Лондон.

Компанията е подписала съглашение с Nissan за въвеждане на автопарк от 2 000 електрическия автомобил от хечбека Leaf на японския авто производител. Превозните средства ще се оферират на водачи, употребяващи приложението във Англия. Въпреки че договорката е механически отворена за всички водачи на Острова, офертата е ориентирана основно към работещите в Лондон.

Това е част от по-широкия блян от Uber да понижи въглеродния си отпечатък във Англия - компанията дава обещание всичките ѝ транспортни средства да станат изцяло електрически до 2025 година.

През 2018 година от стартъпа оповестиха, че ще таксуват пасажерите в Лондон с 15 пенса повече на километър при всяко пътешестване, с цел да помогне на водачите да си купуват електрически коли.

Досега тази такса оказа помощ за набирането на над 80 милиона английски лири (105 милиона щатски долара), показват Uber. Компанията чака сумата да доближи до общо 200 милиона паунда през идващите няколко години. Според данни на компанията от момента на въвеждането на таксата за чист въздух се следи и нарастване с 350% на возенията с електрически транспортни средства.

Сделката с Nissan идва в сложен миг за Uber, която е изправена пред блокиране в Лондон, откакто лицензът ѝ беше взет от Transport for London. Оттогава компанията апелира този ход и все още може да продължи да оперира в града, до момента в който се бори със възбраната в съдилищата.

Избраното транспортно средство - Nissan Leaf, е измежду най-продаваните електрически автомобили в света с над 450 000 продажби. Не е ясно обаче каква отстъпка ще бъде предоставена на водачите. Засега Uber не разкрива никакви финансови детайлности към договорката си с японския производител. Nissan Leaf се продава с начална цена от 26 345 английски лири в кралството, а държавното управление предлага безплатни помощи до 3 500 паунда за зареждащи се коли.

Усилията на Uber за чиста сила не са инцидентни. Кметът на Лондон Садик Хан направи приоритет почистването на въздуха в града. Той наложи строга дневна такса от 12,50 паунда на водачи на по-стари и замърсяващи коли с бензинови и дизелови мотори в региона на столицата, наречена " Зона с ултра ниски излъчвания ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР