Kомпанията за рисков капитал Sequoia Capital China събира най-малко 15

...
Kомпанията за рисков капитал Sequoia Capital China събира най-малко 15
Коментари Харесай

Sequoia Capital събира най-малко 2.2 млрд. долара в нов фонд в Китай

Kомпанията за рисков капитал Sequoia Capital China събира минимум 15 милиарда юана или 2.2 милиарда $ в нов фонд, до момента в който Китай – втората по величина стопанска система в света, се възвръща от провокирания от COVID-19 спад, оповестиха за „ Ройтерс “ лица, осведомени със случая.

Фондът, който е 6-и следващ за компанията, евентуално ще бъде най-големият по рода си. Очаква да се той да се концентрира върху секторите – индустриални технологии, опазване на здравето и медии.

Китайското капиталово поделение на компанията за рисков капитал в Силициевата котловина към този момент е към привършване на събирането на средствата, а крайният размер на фонда ще бъде към 18 милиарда юана.

Sequoia China е учредена през 2005 година от някогашния капиталов банкер и бизнесмен Нийл Шен, в този момент един от най-известните китайски рискови капиталисти. Той е вложил в над 500 компании в Китай, в това число главната компания за електронни продажби JD.com, колоса за доставки на храна Meituan Dianping и компанията Didi Chuxing.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР