Компанията за дялово инвестиране Roark Capital е близо до постигане

...
Компанията за дялово инвестиране Roark Capital е близо до постигане
Коментари Харесай

Roark Capital може да купи Subway за 9.6 млрд. долара

Компанията за дялово вложение Roark Capital е покрай реализиране на съглашение за закупуването на американската верига за бързо хранене Subway за към 9.6 милиарда, оповестява The Wall Street Journal (WSJ), базирайки се на осведомени с въпроса, като съгласно източниците на изданието договорката може да бъде финализирана още тази седмица. Roark се конкурира с други групи за дялово вложение, като към момента е допустимо друга компания да предложи по-висока оферта, прибавя WSJ. " Като частна компания не разясняваме структурата на благосъстоятелност и бизнес проектите ", съобщи при започване на годината Subway, когато WSJ заяви, че веригата изследва опцията за продажба.

Компанията за дялово вложение Roark Capital е покрай реализиране на съглашение за закупуването на американската верига за бързо хранене Subway за към 9.6 милиарда, оповестява The Wall Street Journal (WSJ), базирайки се на осведомени с въпроса, като съгласно източниците на изданието договорката може да бъде финализирана още тази седмица. Roark се конкурира с други групи за дялово вложение, като към момента е допустимо друга компания да предложи по-висока оферта, прибавя WSJ.

" Като частна компания не разясняваме структурата на благосъстоятелност и бизнес проектите ", съобщи при започване на годината Subway, когато WSJ заяви, че веригата изследва опцията за продажба.

Roark Capital също по този начин е вложила в холдинговото сдружение Inspire Brands, което е притежател на други вериги като Arby`s, Buffalo Wild Wings, Dunkin` Donuts и други

В началото на месеца Reuters заяви, цитирайки осведомени лица, че английската TDR Capital и американската Sycamore Partners водят договаряния за взаимно предложение за веригата за бързо хранене, само че източниците на организацията прибавят, че към момента не е несъмнено дали двете компании ще могат да предложат предстоящата от Subway цена.
Реклама

" Subway не има намерение да прави по-нататъшни обществени мнения по отношение на процеса, до момента в който договорката не бъде приключена ", съобщи компанията пред Reuters.
Една от най-големите вериги за бързо хранене
Subway е учредена през 1965 година от Фред Делука и Питър Бък, като е останала благосъстоятелност на двете фамилии от откриването на първия ѝ обект в Бриджпорт, Кънектикът. През 2010 година Subway става най-голяма верига за бързо хранене в света с помощта на релативно ниските разноски за отваряне на ресторант спрямо други франчайзи, само че изпада в усложнение през последното десетилетие.

В момента Subway е втората по величина верига за бързо хранене, притежаваща към 37 хиляди ресторанта в над 100 страни, в това число България. Повече от половината от тези местоположения се намират в Съединени американски щати, където съгласно компанията за маркетингови изследвания Technomic веригата е осъществила продажби за 9.8 милиарда $ през миналата година. Според Technomic продажбите на веригата в международен мащаб са достигнали своя връх от 18 милиарда $ през 2012 година
Реклама
Subway последователно закрива свои обекти в Съединени американски щати, само че уголемява активността си в чужбина. От 2021 година веригата е подписала 15 покупко-продажби с интернационалните франчайзополучатели, целейки посредством тези съглашения да открие към 9 хиляди ресторанта. Subway е декларирала, че споразуменията включват договорка за разкриване на близо 4 хиляди обекта в Китай през идващите 20 години.
Свързани публикации Quartal за улична храна 5 юни 2020, 12:43 Subway понижи на половина лицензионните такси за франчайз права в България 23 март 2020, 15:44 Вегани на Уолстрийт 20 септември 2019, 11:43 Лаборатория за усети и пици 4 януари 2019, 11:30
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР