Компанията „Уестингхаус Електрик Швеция“ ще проучи възможността в 5 блок

...
Компанията „Уестингхаус Електрик Швеция“ ще проучи възможността в 5 блок
Коментари Харесай

„Уестингхаус Електрик Швеция“ ще проучва алтернативно гориво за АЕЦ „Козлодуй“

Компанията „ Уестингхаус Електрик Швеция “ ще изследва опцията в 5 блок на да бъде употребен различен вид.

Премиерът дефинира подписания контракт сред двете сдружения като поредна стъпка към енергийна диверсификация. „ Изграждането на 7-и и 8-ми реактор в „ Козлодуй “ е извънредно значимо за България, защото ние доста държим на нуклеарната енергетика, тя е включена в Зелената договорка. Искам освен да окуража, само че и да задължа управлението на АЕЦ „ Козлодуй “, Министерството на енергетиката, оптимално бързо – по тези тематики, които изброих, да работят всеки ден “, сподели министър-председателят, представен от БНР.

Договорът бе подписан от изпълнителния шеф на АЕЦ „ Козлодуй” Наско Михов и вицепрезидента и ръководещ шеф на „ Уестингхаус Електрик Швеция “ Азис Даг. На събитието участваха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа и посланикът на Кралство Швеция Катарина Рангнит.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Правителственото решение за нова хибридна нуклеарна мощ - в...

Министърът на енергетиката означи, че с подписването на днешния контракт процесът по цялостна диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво за България става необратим.

„ По този метод и ние като държавно управление изпълняваме един от главните си задължения и цели в енергетиката – точно диверсификация на енергийните запаси “, съобщи Петкова.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Преди дни посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа насочи към българите концепция за хибриден блок на територията...

Посланикът на Съединени американски щати уточни, че днешната стъпка увенчава с триумф многогодишна работа в посока реализиране на последващо ниво на диверсификация.

„ За нас е същинска горделивост да сме тук дружно с Вас. Тази стъпка е в интерес на България, на диверсификацията, на обезпечаване на сигурни и разнородни доставки на енергийни източници “, съобщи дипломат Мустафа.

В рамките на церемонията посланикът на Кралство Швеция Катарина Рангнит означи, че подписването на днешния контракт ще бъде в изгода освен за двете компании, само че и за България и Швеция.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР