Компанията The Boring Company, пусната от Илън Мъск за изграждане

...
Компанията The Boring Company, пусната от Илън Мъск за изграждане
Коментари Харесай

Илън Мъск инвестира $100 милиона в собствения стартъп The Boring Company

Компанията The Boring Company, пусната от Илън Мъск за създаване на тунели под Лос Анджелис, притегли първите си вложения в размер на $112,52 милиона, от които самият Мъск е вложил малко над $100 млн. За това пише Axios.

Други финансови детайлности не бяха оповестени, само че в публикуваните документи на Комисията по тържищата и скъпите бумаги (SEC) също по този начин не се прецизира, кой е вложителят по договорката. Известно е, че средствата са получени от 31 участника — физически лица или организации.

Представители на компанията в диалог с Bloomberg уточняват, че главната част от средствата (90% или малко над $100 млн.) са получени от Мъск, а останалите пари — от други сътрудници на компанията. От сдружението прецизират, че нито един рисков вложител или външни вложители не са вземали присъединяване в договорката.

При това, името на самия Мъск липсва в документите на сдружението. Директорът на The Boring Company е инженерът в SpaceX Стив Дейвис, а изпълнителният шеф е от Neuralink (друга компания на Мъск) – Джаред Бирчал.

По-рано The Boring Company не е обявявала потребност от привличането на вложения, само че е заработвала пари от непрофилни планове.

По-рано бе обявено, че The Boring Company възнамерява да пусне нов артикул — сходен на конструктора LEGO комплект от блокове за създаване на статуи и здания.

За основаването на това се употребява камъкът, извлечен от тунелите. Предприемачът прецизира, че комплектът, състоящ се от свързващи се между тях тухли в действителен размер, „е предопределен за калифорнийските сеизмични товари“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР