Компанията Tesla съобщи, че разширява състава на борда на директорите.

...
Компанията Tesla съобщи, че разширява състава на борда на директорите.
Коментари Харесай

Лари Елисън и Катлин Уилсън-Томпсън са новите членове на борда на директорите на Tesla

Компанията Tesla заяви, че уголемява състава на борда на шефовете. Новите членове са създателят на Oracle и милиардер Лари Елисън и Катлин Уилсън-Томпсън, която до момента ръководеше компанията Kellogg.

През месец октомври тази година Лари Елисън сподели, че Tesla е неговата втора по величина инвестиция. Той има 3 милиона акции на компанията. Известно е, че Илън Мъск и Лари Елисън са доста положителни другари.

Катлин Уилсън-Томпсън в продължение на 17 години бе управител на компанията Kellogg, а в този момент е изпълнителен вицепрезидент и световен шеф по личния състав във Walgreens Boots Alliance – холдингът, който има Walgreens.

Tesla трябваше да добави два нови самостоятелни члена на борда на шефовете в границите на съглашението с Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC). Да си напомним, че преди време Мъск заяви в Twitter, че има намерение да изкупи всички акции на Tesla и да направи компанията от обществена, частна. Като съществена причина той уточни, че се губи прекалено много скъпо време за следене на курса на акциите, за чести срещи с акционерите и така нататък След този незабравим туит, курсът на акциите на Tesla скочи, а SEC упрекна Мъск в шикалкавене с скъпи бумаги. Подписано бе съглашение, след което Мъск напусна поста ръководител на борда и трябваше да бъдат назначени още двама самостоятелни члена на борда на шефовете на Tesla.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР