Компанията Skoda представи най-мощната версия на новото поколение на Octavia.

...
Компанията Skoda представи най-мощната версия на новото поколение на Octavia.
Коментари Харесай

Skoda Octavia RS засега се оказва само хибрид

Компанията Skoda показа най-мощната версия на новото потомство на Octavia. Автомобилът се задвижа от хибриден силов елемент и е малко по-бавен от предшественика си. Очаква се продажбите на модела да започват в средата на годината, като той ще се предлага както като лифтбек, по този начин и като комби.
Задвижването на Octavia RS остаряла с 1,4-литров бензинов турбомотор TSI с мощ 150 к.с., електрически мотор със 115 к.с., батерията с потенциал 13 кВт/ч и 6-степенна „ роботизирана “ скоростна кутия DSG. Сумарната мощ на системата е 245 к.с. и 400 Нм, като предаването е единствено към предната ос.


Чехите са съумели да понижат равнищата на нездравословни излъчвания (СО2) до 30 гр/км, което влиза даже в нормите на Европейски Съюз, ставащи наложителни от 2021 година Само на електричество Octavia RS може да измине до 60 км по новия цикъл на премерване WLTP.
Динамичните характерности на модела се оказват по-слаби от тези на предходното потомство. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 7,3 секунди, до момента в който при предната Octavia RS времето беше 6,8 секунди. Максималната скорост на новия модел е лимитирана по електронен път на 225 км/ч.


Засега от компанията не удостоверяват изказванията, че спортният модел ще се предлага и със общоприети мотори с вътрешно горене. Твърди се, че новата Octavia RS ще получи бензинова и дизелова версии, като първото ще е по-мощна от хибрида и ще развива към 270 к.с. А това значи, че тя също ще е и по-бърза.
В салона на хибридния вид са се появили нов волан, електронен приборен панел, алкантара и спортни седалки. На тях е сложено логото vRs, а на всички елементи от интериора има алена или сребриста линия.


 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР